Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zimné športy

Beh na lyžiach: Biela stopa 2023 bude zároveň ME v maratóne

Na snímke súťažiaci počas pretekov na 50 a 25 km klasickou technikou na 46. ročníku vytrvalostných pretekov v behu na lyžiach Biela stopa na Skalke pri Kremnici 26. januára 2019. Foto: TASR/Ján Krošlák

Organizátorom podujatia Biela stopa je TJ Biela stopa z Kremnice. Biela stopa má miesto v kalendári FIS a je súčasťou renomovanej série pretekov Euroloppet.

Bratislava 3. novembra (TASR) - Tradičné slovenské podujatie v behu na lyžiach Biela stopa Euroloppet Champion Race bude v roku 2023 zároveň majstrovstvami Európy v maratóne v kategórii Popular Races. Rozhodli o tom jednohlasne delegáti na Kongrese Európskej federácie EUC, ktorá sa konala onlajn 30.-31. októbra.

Podujatie na Skalke o tri roky oslávi 50. výročie, organizátori sa tak dočkali predčasného darčeku. "Túto správu sme prijali s potešením, máme dlhoročné skúsenosti s organizovaním hromadných bežeckých pretekov a som presvedčený, že usporiadatelia sa zhostia tejto výzvy na výbornú. Verím, že tradičné slovenské podujatie oslávime všetci spoločne a hlavne v zdraví," uviedol v tlačovej správe predseda TJ Biela stopa Slavomíra Hrúza.

V úspešnú organizáciu verí aj prezident Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) Ivan Ivanič, ktorý dúfa, že v tom čase už bude pandémia koronavírusu minulosťou: "Veríme, že situácia s ochorením COVID 19 bude už v tom čase stabilizovaná a nebudú žiadne prekážky, aby oslavy prebehli dôstojne s čo najväčším počtom účastníkov."

Organizátorom podujatia Biela stopa je TJ Biela stopa z Kremnice. Biela stopa má miesto v kalendári FIS a je súčasťou renomovanej série pretekov Euroloppet.