Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Tragédia: Olympijského šampióna Holcomba našli mŕtveho

Na archívnej snímke je prvý zľava Američan Steven Holcomb. Foto: TASR AP

Holcomb trpel degeneratívnym ochorením rohovky, ktoré mu počas kariéry ovplyvňovalo zrak. Vo vlastnej autobiografii písal o svojom boji s depresiami.

New York 7. mája (TASR) - Olympijského šampióna v boboch Stevena Holcomba našli v noci na nedeľu mŕtveho v jeho izbe v tréningovom centre olympionikov USA v Lake Placid. Dôvod jeho smrti zatiaľ neoznámili.

"Celá olympijská rodina je v šoku a smutná z neuveriteľne tragickej straty Stevena Holcomba. Steve bol vynikajúci športovec, ešte lepší človek a jeho vytrvalosť a úspechy boli pre nás všetkých inšpiráciou," povedal generálny riaditeľ Olympijského výboru USA Scott Blackmun.

Holcomb sa zúčastnil na zimných olympijských hrách v rokoch 2006, 2010 a 2014. Vo Vancouveri priviedol štvorbob ako pilot k zlatým medailám. O štyri roky neskôr získal bronz v dvoj aj štvorboboch.

Holcomb trpel degeneratívnym ochorením rohovky, ktoré mu počas kariéry ovplyvňovalo zrak. Vo vlastnej autobiografii písal o svojom boji s depresiami a priznal sa, že v roku 2007 sa pokúsil o samovraždu. Informovala agentúra dpa.

"Je to nepochopiteľné a veľmi tragické. Holcomb bol veľmi úctivý človek na trati i mimo nej. Jednoducho to bol ten pohodový a milý Američan, ktorého mali všetci radi. Bude mi veľmi chýbať," povedal nemecký majster sveta Francesco Friedrich. "Jediný dôvod, prečo sa o USA hovorí v súvislosti s bobami, je práve Steve Holcomb. Bol tvárou nášho tímu. Je to obrovská strata, nie len pre náš tím, ale pre celú bobovú komunitu," povedal Holcombov tímový kolega Nick Cunningham.