Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zimné športy

Gantnerová sa mala spustiť obrákom s kamerou na prilbe: Je to ľadové

Jana Gantnerová Foto: TASR/Dušan Hein

Dcéra niekdajšej špičkovej československej reprezentantky Janky Gantnerovej uvítala, že prioritou pre jury bola bezpečnosť účastníčok.

Jasná 5. marca (TASR) - Mala sa v sobotu na trať obrovského slalomu spustiť ako predjazdkyňa s kamerou na prilbe. Napokon organizátori SP v Jasnej Janu Gantnerovú ml. na vytýčenú trať pre nepriaznivé počasie nepustili, prešla si ju ale po svojej línii. "Je to ľadové, ale vynikajúco pripravené," povedala na margo pripravenosti kopca už po oficiálnom zrušení pretekov.



"Nedovolili mi ísť normálnu jazdu. Je to náročné, pretože v hornej časti vietor fúka sneh na ľadový podklad. Dievčatá budú mať v pondelok v pretekoch čo robiť. Všetky sa podľa mňa modlia, aby sa to išlo z náhradného štartu, aby mali v dolnej časti na ten ľad ešte silu," opísala podmienky na trati Gantnerová ml., ktorá vlani pre dlhodobé zdravotné problémy ukončila aktívnu kariéru. Počas nej štartovala aj na troch ZOH.



Dcéra niekdajšej špičkovej československej reprezentantky Janky Gantnerovej uvítala, že prioritou pre jury bola bezpečnosť účastníčok: "Veľakrát sa stalo, že jury to pustila aj napriek tomu, že je to nebezpečné. Je to vždy veľká finančná záťaž, keď sa preteky zrušia. Ale v posledných rokoch sa to už čím ďalej tým viac orientuje na pretekárky a nie na finančnú stránku. Dôležité je, že to nezrušili úplne a pôjde sa podľa náhradného plánu v pondelok. Takže o nič neprídeme."