Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Fantastický brankár Kostelný: Hrali sme lepšie ako Kanada

Na snímke brankár Slovenska Jakub Kostelný v zápase skupiny A na majstrovstvách sveta v hokeji hráčov do 18 rokov Slovensko - Kanada na zimnom štadióne v Poprade 15. apríla 2017. Foto: TASR/František Iván

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov predviedli opäť fantastický výkon, keď vo svojom druhom zápase základnej skupiny na svetom šampionáte podľahli favorizovanej Kanade až po predĺžení.

Poprad 16. apríla (TASR) - V druhom zápase Slovenska na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov sa tréner Norbert Javorčík za stavu 1:3 odhodlal k zmene na brankárskom poste. Po prvej tretine sa medzi tri žrde postavil Jakub Kostelný a významným spôsobom sa zaslúžil o cenný bod za remízu v riadnom hracom čase. Podľa neho mohli mladí Slováci zdolať Kanadu už pred predĺžením, o to viac ho mrzel inkasovaný rozhodujúci gól.



Kostelný nastúpil od druhej tretiny po tom, čo jeho predchodca Juraj Sklenár inkasoval v závere prvej časti tri góly v rýchlom slede. Napokon dostal len jeden gól v predĺžení, inak však 23. zákrokmi podržal svoj tím. Dosiahol 95,83% úspešnosť zákrokov a iba vinou toho, že nemá odchytaných 60 minút, nie je na čele brankárskych štatistík. Omnoho viac ho však mrzela prehra, ktorá prišla po veľmi dobrom výkone. "Podali sme veľmi slušný výkon. Myslím si, že sme hrali lepšie ako Kanada, no bolo to o tom, že sme nevyužili viacero šancí. Do predĺženia to vôbec nemuselo dospieť. Pre mňa bolo na jednej strane náročné naskočiť do rozbehnutého zápasu, ale na druhej ma to aj 'vyhecovalo' k tomu, aby som podal čo najlepší výkon," poznamenal Jakub Kostelný.

V zápase nestačil iba na strelu Mattheosa, ktorá prišla v predĺžení počas hry troch proti trom. "Kanadský hráč naznačil strelu, ešte si potom puk potiahol. Bol tam aj náš hráč, cez ktorého som to nevidel. Kľakol som si a trafil mi to nad rameno. Na to sa však nevyhováram, ja si stále musím hľadať miesto, aby som videl puk," opísal Kostelný rozhodujúci moment zápasu. S príchodom trenčianskeho rodáka sa zlepšila aj defenzívna hra slovenského tímu. Feherváry a spol. si dávali lepší pozor na priestor pred bránkou a Kostelný sa najviac zapotil najmä počas viacerých oslabení. Pochválil ho aj tréner Norbert Javorčík. "Jakub si svoju pozíciu veľmi dobre zastal. Z tohto pohľadu sme spokojní. Naskočil do ťažkého zápasu, ale zvládol to. Pôsobil pokojným a istým dojmom, no na druhej strane musím povedať, že aj hráči mu veľmi pomohli, boli maximálne obetaví," uviedol kormidelník SR.