Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

Asadová po konci kariéry: Neznepokojujem sa budúcnosťou

Japonská krasokorčuliarka Mao Asadová. Foto: TASR/AP Photo

Trojnásobná majsterka sveta a držiteľka striebra zo ZOH 2010 vo Vancouveri ohlásila 10. apríla na svojom blogu, že sa pre stratu motivácie rozhodla vo veku 26 rokov zavesiť korčule na klinec.

Tokio 12. apríla (TASR) - Oficiálne oznámenie japonskej krasokorčuliarky Mao Asadovej o ukončení kariéry prilákalo na stredajšiu tlačovú konferenciu takmer 350 zástupcov médií.

Trojnásobná majsterka sveta (2008, 2010, 2014) a držiteľka striebra zo ZOH 2010 vo Vancouveri ohlásila 10. apríla na svojom blogu, že sa pre stratu motivácie rozhodla vo veku 26 rokov zavesiť korčule na klinec.

Strata motivácie prišla po nevýrazných výsledkoch v predchádzajúcej sezóne. Na ZOH 2014 v Soči skončila na šiestom mieste, potom si dala ročnú pauzu od súťaženia. "Mohla som trénovať a súťažiť, ale po mojom návrate som si všimla, že to ide ťažšie. Po národnom šampionáte som si uvedomila, že je v poriadku ukončiť kariéru," uviedla Asadová podľa agentúry AP.

V decembri 2016 obsadila na majstrovstvách Japonska dvanástu pozíciu, čo bolo signálom konca aktívnej činnosti. "Neznepokojujem sa budúcnosťou. Chcem vyskúšať nové aktivity a pokračovať ďalej v pozitívnom duchu," dodala Japonka.