Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Lyžiarka Vonnová sa rozhodne o prípadnom konci kariéry o niekoľko dní

Na archívnej snímke lyžiarka Lindsey Vonnová. Foto: TASR/AP

Najúspešnejšiu zjazdárku dlhodobo trápia kolená. Po nedeľňajších pretekoch super G v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo, ktoré nedokončila, pripustila ukončenie aktívnej kariéry.

Cortina d'Ampezzo 21. januára (TASR) - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová si vzala niekoľko dní na definitívne rozhodnutie o svojej budúcnosti. Agentúru AP o tom informovala hovorkyňa amerického tímu Megan Harrodová.

Najúspešnejšiu zjazdárku dlhodobo trápia kolená. Po nedeľňajších pretekoch super G v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo, ktoré nedokončila, pripustila ukončenie aktívnej kariéry. "Nechcela som skončiť, ale nedokážem jazdiť ďalej. Bolesti v mojom kolene sú priveľké a neviem, čo by som ešte proti tomu mohla urobiť," povedala pre agentúru DPA.

Pre problémy s ľavým kolenom vynechala celú minulú sezónu, počas kariéry ju však viackrát zradilo aj pravé. "Absolvovala som štyri operácie pravého kolena, v ľavom už nemám bočný kolaterálny väz, neviem ako dlho to ešte vydržím, obávam sa, že som dosiahla hranicu," povedala tridsaťštyriročná Vonnová, ktorá má na konte 82 víťazstiev vo Svetovom pohári.