Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zimné športy

Druhý zjazd v Ga-Pa korisťou Reichelta: Šiel som na hrane

Rakúsky zjazdár Hannes Reichelt. Foto: TASR/AP

V nemeckom stredisku triumfoval v sobotu s náskokom 16 stotín sekundy pred Talianom Fillom, tretí skončil Švajčiar Feuz.

Garmisch-Partenkirchen 28. januára (TASR) - Rakúsky lyžiar Hannes Reichelt vyhral druhý z dvojice zjazdov Svetového pohára v Garmisch-Partenkirchene. V nemeckom stredisku triumfoval v sobotu s náskokom 16 stotín sekundy pred Talianom Petrom Fillom, tretí skončil Švajčiar Beat Feuz (+0,52). Víťaz piatkových pretekov Američan Travis Ganong tentoraz nemal svoj deň a obsadil 12. miesto (+1,31).

Selektívny kurz s množstvom technických zákrut pripomínal skôr super-G, čo sa odzrkadlilo vo výsledkovej listine, kde najvyššie miesta zaujali špecialisti na najmladšiu alpskú disciplínu. Tridsaťšesťročný Reichelt slávil dvanáste víťazstvo v pretekoch SP, prvé od 3. marca 2015, keď vyhral zjazd v Kvitfjelli. "Myslím si, že som dosť riskoval, niektoré pasáže som šiel na hrane. Po dvoch predošlých zjazdoch, v ktorých som urobil chyby, som však chcel dnes za každú cenu zísť do cieľa," uviedol Reichelt pre televíznu stanicu ORF.

Sobotňajšie preteky sa oproti piatkovým zaobišli bez vážnych pádov, náročná zjazdovka Kandahar s mnohými terénnymi vlnami však lyžiarov poriadne preverila. Nór Kjetil Jansrud skončil na piatej priečke a prepustil vedúcu pozíciu v priebežnom hodnotení disciplíny Fillovi. Ten má pred severanom na čele 32-bodový náskok. "Som spokojný. K víťazstvu mi stále niečo chýba, musím preto ďalej tvrdo pracovať. Možno mi to vyjde na majstrovstvách sveta," poznamenal Fill, ktorý dosiahol tretie pódiové umiestnenie v sezóne. V prvom zjazde v Ga-Pa bol na bronzovom stupienku.

Víkend v Garmischi zakončí nedeľňajší obrovský slalom.