Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zimné športy

Lyžiara Luitza vypočujú v súvislosti s jeho diskvalifikáciou

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Luitz slávil v decembrovom "obráku" premiérový triumf v pretekoch SP. Dvadsaťšesťročný Nemec však použil medzi 1. a 2. kolom kyslíkovú masku.

Semmering 28. decembra (TASR) - Stefan Luitz považuje svoju diskvalifikáciu od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) v obrovskom slalome Svetového pohára v americkom Beaver Creeku za nespravodlivú. FIS sa rozhodla vypočuť nemeckého lyžiara na jeho vlastnú žiadosť v súvislosti s porušením antidopingových pravidiel.

Luitz slávil v decembrovom "obráku" premiérový triumf v pretekoch SP. Dvadsaťšesťročný Nemec však použil medzi 1. a 2. kolom kyslíkovú masku. Antidopingové pravidlá FIS z júla 2016 uvádzajú, že takéto porušenie sa trestá automatickou diskvalifikáciou, ale predpisy Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) z tohto roka to nezakazujú.

FIS už poslala Nemeckej lyžiarskej federácii list, v ktorom informovala, že Luitza z pretekov diskvalifikuje, bez ďalších sankcií. V tom prípade by víťazstvo pripadlo Rakúšanovi Marcelovi Hirscherovi, ktorý pôvodne skončil v obrovskom slalome na druhom mieste o 14 stotín sekundy za Luitzom. Informovala o tom agentúra DPA.