Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Lyžovanie-SP: Hirscher s jasným náskokom na čele, Žampa ide do 2. kola

Na archívnej snímke Adam Žampa. Foto: TASR Martin Baumann

Vo francúzskom stredisku snežilo a podmienky sťažovala aj hmla. Hirscher išiel s výhodným štartovým číslom 1 a skvelou jazdou ho využil na čas, ku ktorému sa nepriblížil ani jeden zo súperov.

Val d'Isere 8. decembra (TASR) - Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher sa po 1. kole jednoznačne usadil na čele sobotného obrovského slalomu Svetového pohára vo francúzskom Val d'Isere. Na druhom mieste figuroval Slovinec Žan Kranjec (+0,71 s), tretí bol Švéd Matts Olsson (+0,99). Slovenský reprezentant Adam Žampa postúpil do 2. kola z 22. priečky s odstupom 2,38 sekundy na lídra. Jeho brat Andreas sa nezmestil do postupovej tridsiatky, obsadil 49. pozíciu (+3,78).

Vo francúzskom stredisku snežilo a podmienky sťažovala aj hmla. Hirscher išiel s výhodným štartovým číslom 1 a skvelou jazdou ho využil na čas, ku ktorému sa nepriblížil ani jeden zo súperov. Najbližšie bol Kranjec, no aj on zaostal o 71 stotín sekundy, okrem neho sa pod sekundu zmestil už len Olsson. Veľký Hirscherov konkurent Henrik Kristoffersen z Nórska na štvrtej priečke nabral manko 1,20 sekundy. Nemec Stefan Luitz, ktorý v nedeľu v tejto disciplíne v americkom Beaver Creeku dosiahol premiérové víťazstvo vo SP, sa spoločne s domácimi Mathieum Favrem a Thomasom Fanarom zaradil na priebežnú ôsmu pozíciu (+1,60).

Adam Žampa so štartovým číslom 31 sa po miernych ťažkostiach v úvode dobre popasoval so zvyškom trate a v cieli bol na 21. mieste. Zo zostávajúcich súperov ho predstihol jediný a slovenský lyžiar s prehľadom opäť postúpil do 2. kola obrovského slalomu SP. Minulý týždeň v Beaver Creeku skončil na devätnástej priečke.