Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Na Nine Queens získala snoubordistka Medlová delené 2. miesto

Na snímke víťazky podujatia Nine Queens. Foto: The Distillery: David Malacrida

Dvadsaťdvaročná Medlová by mala ukončiť sezónu 2.-3. apríla v Jasnej na pretekoch Európskeho pohára v slopestyle, ktoré sú náhradou za Štrbské Pleso.

Serfaus Fiss Ladis 18. marca (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová obsadila na prestížnom podujatí Nine Queens v rakúskom alpskom stredisku Serfaus Fiss Ladis spolu s Nórkou Kjersti Buaasovou delené druhé miesto. Najlepší výkon v piatkovej skokanskej súťaži Big Air predviedla domáca reprezentantka Anna Gasserová. Tretie miesto z pozvánkových pretekov patrí iba 15-ročnej Američanke Hailey Langlandovej.

Dvadsaťdvaročná Medlová by mala ukončiť sezónu 2.-3. apríla v Jasnej na pretekoch Európskeho pohára v slopestyle, ktoré sú náhradou za Štrbské Pleso. V končiacej sa zime bolo pre olympijskú nádej slovenského snoubordingu prioritou pôsobenie v seriáli World Snowboard Tour. V rámci neho bolo Medlovej najväčším úspechom prvenstvo na pretekoch Ale Invite vo švédskom Göteborgu.

"Týždeň v Serfause som si naplno užila. Milujem toto miesto a vždy sa sem rada vraciam. V dnešných pretekoch predviedli dievčatá veľmi dobré výkony, bolo to šialené. Aj mne sa podarilo predviesť nový trik frontside 1080. Skúšala som ho už včera na tréningu, ale až dnes mi vyšiel podľa predstáv. Vďačím za to dievčatám a najmä Kjersti (Buaasovej - pozn.), ktorá mi dala cenné rady, ako sa s ním popasovať," cituje Medlovú oficiálna tlačová správa pretekov.

Na snímke Klaudia Medlová
Foto: The Distillery: David Malacrida