Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Štart zjazdu opäť posunuli, začne sa o 13.00 h

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V rakúskom stredisku v noci husto snežilo a organizátori museli zo svahu odpratávať sneh ťažkými mechanizmami, následne bolo potrebné upraviť zjazdovku.

Saalbach 24. marca (TASR) - Štart nedeľňajšieho finálového zjazdu Svetového pohára alpských lyžiarov v rakúskom Saalbachu opäť posunuli. Nový začiatok je naplánovaný na 13.00 h. Dôvodom sú práce na trati a silný vietor. Informovali o tom agentúry APA a DPA.

V rakúskom stredisku v noci husto snežilo a organizátori museli zo svahu odpratávať sneh ťažkými mechanizmami, následne bolo potrebné upraviť zjazdovku. Okrem toho sa pridal aj intenzívny vietor. Jury preto posunula štart z pôvodných 11.15 na 12.00 h, neskôr ho odložila ešte o polhodinu. Na poludnie stanovila nový štart na 13.00.

V zjazde nie je stále známy držiteľ malého krištáľového glóbusu, pred záverečnou súťažou sezóny mal na čele priebežného poradia disciplíny Švajčiar Marco Odermatt 42-bodový náskok pred Francúzom Cyprienom Sarrazinom. Ak preteky zrušia, získa Odermatt už štvrtý glóbus v tejto sezóne - okrem veľkého za celkové prvenstvo bude mať aj tri malé za zjazd, super-G a obrovský slalom.