Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Senát trenčianskej univerzity odvolal štyroch prorektorov a predsedu

Bývalý rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) Ivan Kneppo Foto: TASR

Personálne zmeny sú výsledkom zmien na poste rektora školy. Doterajší rektor Ivan Kneppo bol odvolaný kvôli kauze púchovskej Fakulty priemyselných technológií (FPT).

Trenčín 21. decembra (TASR) – Akademický senát Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne na svojom zasadnutí v stredu (19.12.) odvolal na návrh povereného rektora Jozefa Habánika z funkcie prorektorov k 19.12. Dušana Turáka a Ota Barboráka a s účinnosťou k 15.1. odvolal z funkcie ďalších dvoch prorektorov Evu Červeňanovú a Mareka Lišku. Akademický senát o tom informoval na webovej stránke univerzity.

Akademický senát rovnako schválil Habánikov návrh na vymenovanie Viliama Cibulku do funkcie prorektora pre stratégiu a rozvoj TnUAD. Senátori tiež odobrili návrh na odvolanie doterajšieho predsedu Akademického senátu TnUAD Pavla Hrívika z funkcie.

Personálne zmeny na TnUAD sú výsledkom zmien na poste rektora školy. Doterajšieho rektora Ivana Kneppa odvolal prezident SR Ivan Gašparovič z funkcie po tom, ako jeho odvolanie navrhol AS TnUAD ako reakciu na kauzu púchovskej Fakulty priemyselných technológií (FPT). Kneppo zrušil pracovný pomer dekanovi fakulty Jánovi Vavrovi a prodekanke Darine Ondrušovej.

V reakcii na personálne zmeny v Púchove, ako aj na zámer vtedajšieho vedenia rektorátu, vstúpili študenti FPT do okupačného štrajku. Ten sa skončil minulý týždeň po tom, ako poverený rektor Habánik zrušil Kneppove rozhodnutia a uviedol do funkcie dekana FPT opäť Vavra.