Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Bánovskí gymnazisti na prednáške z fyziky

Ilustračné foto Foto: TASR

Študenti si počas dvojhodinovej prednášky O tom, ako to bolo so Zemou a ako to s ňou bude niektoré veci ozrejmili, iné sa zasa naučili

Bánovce nad Bebravou 8. júna (TASR) - Keď sa povie fyzika, väčšina ľudí si predstaví veľmi zložité náčrty a nepochopiteľné, nekonečné vzorce. Jedna z najväčších a najhorších nočných môr mnohých študentov. Z tohto dôvodu panovali u väčšiny gymnazistov pri pohľade na rozvrh maturitného týždňa rôznorodé emócie. V stredu 30. mája, keď naši maturanti skladali skúšku dospelosti, my ostatní sme sedeli na prednáške O tom, ako to bolo so Zemou a ako to s ňou bude. Odprezentoval ju pán Karol Petrík. A rozhodne nebola len pre fyzikov.
Nenáročným spôsobom, pri ktorom využil prepájanie s inými predmetmi, zaujal aj prívržencov geografie, biológie alebo aj takého dejepisu.
Študenti si počas dvojhodinovej prednášky niektoré veci ozrejmili, iné sa naučili a na záver si na uvoľnenie vypočuli aj niekoľko rád týkajúcich sa správnych stravovacích návykov a správnej životosprávy.
Nakoniec nikto neľutoval.

Tomáš Belobrad, Gymnázium Janka Jesenského v Bánovciach nad Bebravou