Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Fakulta psychológie PEVŠ bude vzdelávať nových magistrov a doktorandov

Fakulta psychológie Paneurópskej vysokej školy získala akreditáciu pre magisterské aj doktorandské štúdium

Logo Fakulty psychológie PEVŠ


Bratislava 10. júla (TASR) - Od nového akademického roka tak majú študenti možnosť študovať psychológiu na všetkých troch stupňoch vysokoškolského štúdia. „To, že fakulta získala v krátkom čase súhlas Akreditačnej komisie pre druhý aj tretí stupeň štúdia, vyjadruje aj dôveru tejto inštitúcie k samotnej vysokej škole, akceptáciu potreby vzdelávania psychológov a v neposlednom rade aj dôveru k samotnému tímu učiteľov a zamestnancov Fakulty psychológie“, hovorí o rozhodnutí Akreditačnej komisie jej dekan, Teodor Kollárik.
Prvých viac ako sto študentov psychológie, ktorí v tomto akademickom roku absolvovali prvý ročník, a nie len oni, sa majú na čo tešiť. "Fakulta psychológie získala akreditácie na zabezpečenie štúdia aj na ďalších dvoch stupňoch – magisterskom a doktorandskom štúdiu", povedala pre TASR Katarína Hodorová z PEVŠ. Fakulta psychológie otvorí v akademickom roku 2012/2013 magisterské štúdium študijného programu školská a pracovná psychológia v študijnom odbore psychológia v dennej aj externej forme. Základnou podmienkou prijatia na magisterské štúdium v dennej i externej forme je úspešné absolvovanie bakalárskeho štúdia v študijnom odbore 3.1.9. psychológia alebo absolvovanie magisterského štúdia v študijnom odbore 1.1.1. učiteľstvo akademických predmetov v študijnom programe psychológia – v kombinácii s ďalším akademickým (profesijným) umeleckým predmetom. Termín podania prihlášok je do 24. augusta 2012.
Doktorandské štúdium bude zamerané na školskú psychológiu v dennej a externej forme so štandardnou dĺžkou štúdia tri resp. päť rokov.
Ukončením štúdia na Fakulte psychológie má absolvent možnosť uchádzať sa o certifikát europsychológa s následnou možnosťou pôsobenia v celej Európskej únii. Ide o nové, inovatívne formy vzdelávania, s cieľom pripraviť študenta na prácu psychológa v rôznych oblastiach spoločenskej praxe.