Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

HUG DAY: študenti vytvorili rekord v objímaní!

Mladí ľudia v uliciach objímali okoloidúcich. Dotyky od študentov sa ušli malým i veľkým Foto: Jaroslav Dodok Školský servis TASR

Vo viacerých slovenský mestách zažili chodci v stredu nevídaný jav. Mladí ľudia v uliciach objímali okoloidúcich. Dotyky od študentov sa ušli malým i veľkým, objímali sa dokonca aj fontány!

Banská Bystrica 28. júna (TASR) - V Banskej Bystrici, vo Zvolene, v Lučenci, ale aj v Prešove spolu viac ako 60 študentov objímalo okoloidúcich, aby im vrátili úsmev a radosť späť na tvár. ,,Tento jedinečný projekt pripravili študenti stredných a vysokých škôl, ktorí sú zároveň redaktormi študentského spravodajského portálu Student24.sk. Hug Day 2012 vznikol práve preto, že v dnešnej dobe ľudia na objatia a rozdávanie radosti zabúdajú. Na svete, ale aj na Slovensku je veľa ľudí, ktorí nemajú od koho objatie dostať," priblížil organizátor Jaroslav Dodok.

Padol rekord! 8 249 objatí



Mladí ľudia v uliciach objímali okoloidúcich. Dotyky od študentov sa ušli malým i veľkým
Foto: Jaroslav Dodok Školský servis TASR
Študenti boli počas akcie oblečení v tričkách s nápisom Give me a hug a v rukách držali tabuľky s nápisom Objatie zadarmo, prípadne Free Hug. Spoločne sa pokúsili vytvoriť počas tejto akcie slovenský rekord v počte objatí v jeden deň. "Po sčítaní objatí vo všetkých mestách sa nám podarilo rozdať neuveriteľných 8249 objatí, čo nás neskutočne potešilo. Je to prvý rekord v počte objatí, ktorý sa počítal," povedal Dodok.

Došlo aj na kuriozity



"Z tých tisícov objatí sme sa málokedy stretli so zápornými reakciami, vyobjímali sme ľudí na ulici, úradníčky, kuchárky, aj jedného psíka, strom a všeličo možné. Popoludní dokonca za nami chodili, že nás hľadajú a že chcú objatie, " hovorí Peter Dóža, organizátor z Lučenca. Dobrovoľníci sa v Lučenci na Hug Day pripravovali niekoľko týždňov pred samotnou akciou. Viac ako 5000 objatí ich potešilo a udalosť chcú zorganizovať aj o rok. "Objímať sme začali už ráno o pol deviatej, počas dňa sa nám podarilo zažiť aj niekoľko kuriozít. Jednou z nich bolo napríklad objatie rehoľnej sestry a taktiež sa nám podarilo objať aj celú škôlku," teší sa organizátorka zo Zvolena, Kristína Kružicová.

Objali aj fontánu



Mladí ľudia v uliciach objímali okoloidúcich. Dotyky od študentov sa ušli malým i veľkým
Foto: Jaroslav Dodok Školský servis TASR
"Ten pocit, keď vidíte ako sa vracia človeku do očí jas, je na nezaplatenie. Vypočuli sme si nespočetne krásnych slov a myslím, že to malo naozaj zmysel. A najmä objatia, ktoré sme šli rozdať do Domu Božieho milosrdenstva, boli veľmi dôležité. Úsmev na tvárach ľudí mi je najväčšou satisfakciou," povedala Soňa Beňová z Banskej Bystrice.



Hug Day sa uskutočnil aj v Prešove:



"Ďakujeme všetkým, ktorí objatia prijímali, ale ich aj rozdávali. Zažili sme tak netradičný deň v uliciach rôznych miest a spoločne sme vrátili ľuďom úsmev späť na tvár," dodal organizátor z Prešova, Marek Balčák.



Jaroslav Dodok, Obchodná akadémia, Banská Bystrica