Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

Na dňoch mesta Podolínec zaujal Štefan Pčola - hviezda cyklotrialu

Štefan Pčola Foto: Adam Rohaľ/TASR

V Podolínci predviedol Štefan spolu s tímovým kolegom Tomášom Schmidtom šou, pri ktorej ukázali svoje cyklistické zručnosti na prekážkach, ale aj nebezpečné kúsky s dobrovoľníkmi

Podolínec 3. augusta (TASR) - Majster sveta v cyklotriali Štefan Pčola predviedol na dňoch mesta v Podolínci svoje majstrovské umenie.


Cyklotrial je jazda na bicykli, kde sa jazdci snažia prekonávať prekážky. Podstatou cyklotrialu je prekonať prekážky bez dotyku nohy, alebo tela zeme. Ak sa to predsa stane, tak tých dotykov treba urobiť čo najmenej na kontrolných úsekoch. Víťazom je jazdec, ktorý má najmenej trestných bodov, čiže najmenej dotykov zeme“, opísal tento druh športu Štefan Pčola.

Štefan Pčola
Foto: Adam Rohaľ/TASR


Štefan sa cyklotrialu venuje od jedenástich rokov, no na profesionálnu úroveň sa dostal vo svojich dvadsiatich štyroch rokoch. V roku 1998 získal titul majstra sveta. Odvtedy sa mu získať zlatú medailu na majstrovstvách sveta nepodarilo. Okrem majstra sveta je dvojnásobným vicemajstrom sveta a šestnásťnásobným majstrom Slovenska. Pod jeho menom je zapísaný aj svetový rekord v jazde na zadnom kolese, kde v košickom obchodnom centre prešiel dĺžku 40,5 kilometra. Titulom Majster Európy, ktorý získal v roku 2006 skončil svoju súťažnú kariéru.

V Podolínci predviedol Štefan spolu s tímovým kolegom Tomášom Schmidtom šou, pri ktorej ukázali svoje cyklistické zručnosti na prekážkach, ale aj nebezpečné kúsky s dobrovoľníkmi.




Adam Rohaľ, ZŠ s MŠ Podolínec