Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

PEVŠ vypísala druhé kolo prijímacích pohovorov

Foto: PEVŠ

Paneurópska vysoká škola (PEVŠ) v Bratislave ponúka pre záujemcov druhé kolo prijímacích pohovorov na všetkých svojich fakultách.

Bratislava 19. júla (TASR) - Prihlášky na Fakulte práva PEVŠ sa uzatvárajú už 31. júla. Uzávierka prihlášok pre druhé kolo prijímacích pohovorov má väčšina fakúlt v priebehu augusta, prijímacie pohovory sa uskutočnia v priebehu septembra.

Na Fakulte ekonómie a podnikania prebiehajú prijímacie pohovory formou hodnotenia uchádzačov na základe doterajších výsledkov (študijný priemer v maturitnom ročníku). Poplatok za prijímaciu skúšku je 16,60 eur a hradí sa bankovým prevodom.
Prijímací pohovor je na Fakulte práva zložený z písomného testu zameraného na základné myšlienkové a logické operácie, jazykového písomného testu a informatívneho ústneho pohovoru.
Na Fakulte masmédií je písomná časť zložená z logicko-vedomostného testu a testu z angličtiny a ústneho pohovoru zameraného na motiváciu a s ukážkou vlastnej mediálnej tvorby – texty, slogany, kresby, fotografie, audio, video, či iné multimédiá.
Foto: PEVŠ


Prijímacie pohovory na Fakulte psychológie obsahujú test z psychológie a spoločenských vied, test zo všeobecných rozumových schopností a jazykový test (angličtina, alebo nemčina).
Fakulta informatiky vyžaduje k prijatiu úspešné absolvovanie ústneho pohovoru zameraného na všeobecný prehľad uchádzača v predmetoch matematika a informatika.

Paneurópska vysoká škola zaznamenala v prvom kole medziročný nárast počtu záujemcov. Na školu sa hlásilo až o 13,5 percenta viac uchádzačov ako pred rokom. Najväčší záujem je už tradične o Fakultu práva a Fakultu masmédií, výrazný nárast však PEVŠ zaznamenala aj na novej Fakulte psychológie (otvorená v školskom roku 2011/12).

Termíny uzávierky prihlášok

Fakulta práva – do 31.7. 2012
Fakulta ekonómie a podnikania – 31.8. 2012
Fakulta masmédií – do 20.8. 2012
Fakulta informatiky – do 15.8. 2012
Fakulta psychológie -  do 10.8. 2012

Termíny prijímacích pohovorov

Fakulta práva – 3 – 4. 9. 2012
Fakulta ekonómie a podnikania - 7.9. 2012 (zverejnenie výsledkov)
Fakulta masmédií -  19.9. 2012
Fakulta psychológie – 4.9. 2012

TASR informovala Katarína Hodorová z PEVŠ