Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Pripravuje sa prvý slovenský internetový seriál Lost Angels

Ilustračné foto Foto: Patrik Galajda/TASR

Juraj Švancár a Miroslav Sloboda sú dvaja mladí ľudia, ktorých sen vytvoriť úspešný seriál nadobudol reálne základy začiatkom tohto roka. Pripravujú seriál, ktorý sa bude vysielať len na internete.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Aj Slovensko sa bude môcť čoskoro popýšiť seriálom vysielaným výlučne na internete. Ide o projekt, ktorého zakladateľmi sú Juraj Švancár a Miroslav Sloboda, dvaja mladí ľudia, ktorých sen vytvoriť úspešný seriál nadobudol reálne základy začiatkom tohto roka.

"Vždy to bol môj sen podieľať sa na výrobe niečoho podobné. Spočiatku som mal víziu vytvoriť film, ale keďže som obrovský fanúšik seriálov, táto moja vášeň pravdupovediac rozhodla", povedal pre Školský servis TASR jeden z iniciátorov projektu Juraj Švancár. "Takisto sa budeme snažiť o zmenu súčasného seriálového diania na Slovensku. Spúšťačom tohto projektu, v súčasnosti moja pravá ruka, je Miroslav Sloboda, ktorý prijal tento nápad vysoko pozitívne a práve vďaka jeho pomoci sme to mohli celé spustiť", dodal Švancár.
Juraj Švancár
Foto: Patrik Galajda/TASR


Celý projekt je založený na spolupráci mladých a šikovných ľudí, ktorí práve touto cestou môžu Slovensku ponúknuť talent, o ktorom zatiaľ nikto nevie. Začínajúci herci, speváci, či kapely, všetci budú mať možnosť zúčastniť sa kastingov, o ktorých sa dozvedia všetko z facebookovskej stránky seriálu – Lost Angels, alebo z oficiálnej stránky projektu www.lostangels.sk

Všetci netrpezlivo čakajú, kedy sa začne samotné nakrúcanie. Tomu však predchádza ešte zasadnutie scenáristov, vytvorenie scenára na dobu šiestich mesiacov, marketingové a technické opatrenia. Koncom tohto roka sa vyhlásia kastingy. "Všetko napreduje tým správnym smerom. Deň za dňom sa naše počty zväčšujú a pridávajú sa k nám rôzni ľudia (rôzne profesie), ktorí nám chcú pomôcť. Koncom marca sme mali prvé stretnutie scenáristov, na konci apríla nás čaká druhé, po ktorom sa uzavrie skupina a začne sa tvrdo pracovať na scenári, hovorí J. Švancár.

Seriál neplánuje zostať iba na Slovensku. Projekt má vysoké ambície, autori už oslovili aj niekoľko zahraničných firiem. Už teraz spoluprácu sľúbilo zopár partnerov zvučných mien.
Autori sľubujú fanúšikom množstvo zábavy, súťaží a prekvapení. Máme sa na čo tešiť.

Patrik Galajda, Univerzita Komenského Bratislava