Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

V súťaži študentských prác o filantropii zhodnotia aj dizertačné práce

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súťaž je určená slovenským a českým študentom vysokých škôl a univerzít, ktorí študujú na Slovensku, v Čechách, ale i v zahraničí. Práce treba prihlásiť do 30. augusta.

Bratislava 25. apríla (TASR) – Vysokoškolskí študenti zo Slovenska a Českej republiky, ktorí sa vo svojich odborných prácach venovali filantropii, dobrovoľníctvu či tretiemu sektoru, sa môžu prihlásiť do súťaže Centra pre filantropiu (CPF) v Bratislave o najlepšiu študentskú odbornú prácu. V tomto roku udelí CPF v súťaži aj špeciálnu cenu dizertačnej práci, ktorá sa zaoberá vytýčenými tematickými okruhmi.

Súťaž je určená slovenským a českým študentom vysokých škôl a univerzít, ktorí študujú na Slovensku, v Čechách, ale i v zahraničí. "Naším cieľom je motivovať študentov, aby sa zamysleli nad témami darcovstva, dobrovoľníctva a ich vplyvom na život jednotlivcov aj spoločnosti," uviedol riaditeľ CPF Boris Strečanský.

Dodal, že v snahe prinášať každý rok do súťaže nové prvky, ocenia organizátori v tomto roku aj dizertačnú prácu, ktorá sa venovala filantropii, dobrovoľníctvu či tretiemu sektoru. "Na rozdiel od bakalárskych a diplomových prác nemusí byť dizertačná práca napísaná v tomto akademickom roku, do súťaže možno prihlásiť dizertačnú prácu z posledných troch rokov," dodal Strečanský.

Práce v tlačenej i elektronickej forme treba prihlásiť do 30. augusta 2013 prostredníctvom kontaktov uvedených na stránke CPF www.cpf.sk. Najlepšie práce budú odmenené finančnými prémiami – po 200 eur dostanú dve práce v kategórii bakalárskych a diplomových prác, 300 eur získa autor najlepšej dizertačnej práce.