Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

V Poprade sa stretli modelári z celého Slovenska

Železnično-modelárske kluby z Bojníc, Bratislavy, Liptovského Mikuláša a Košíc postavili 40 metrovú železnicu Foto: Adam Rohaľ/TASR

Dominantou podujatia bola viac než 40 metrov dlhá modelová železničná krajinka, ktorú spoločne postavili železnično-modelárske kluby z Bojníc, Bratislavy, Liptovského Mikuláša a Košíc

Podolínec 12. júna (TASR) - V Poprade sa v sobotu 9. júna už po tretíkrát stretli modelári z celého Slovenska. Dominantou podujatia bola viac než 40 metrov dlhá modelová železničná krajinka, ktorú spoločne postavili železnično-modelárske kluby z Bojníc, Bratislavy, Liptovského Mikuláša a Košíc, na ktorej predvádzali dlhé vlakové súpravy.
„Unikátne modely predstavili pán Lamka a pán Mohr z Českej republiky, ktorí priniesli aj tanky na diaľkové ovládanie poháňané benzínovými motormi. Veľmi zaujímavé a na Slovensku málo rozšírené sú modely lodí poháňané parnými strojmi, ktoré priniesol pán Čimo z Malaciek“, povedal pre Školský servis TASR Jozef Anďal, hlavný organizátor podujatia. Návštevníci mohli vidieť zbierky modelárov, ktorí sa v Poprade zišli z celého Slovenska a prišli aj hostia z Českej republiky.
Traktor na diaľkové ovládanie robil radosť deťom
Foto: Adam Rohaľ/TASR
Celkovo je tu cez päťsto modelov rôznych druhov“, dodal Jozef Anďal. Súčasťou podujatia bola aj súťaž o najkrajší vyhotovený model vrtuľníkov, ktoré používa spoločnosť Air Transport Europe. „Na začiatku to bola túžba a vzťah k lietadlám, alebo presnejšie k modelom, lebo v mojom rannom veku som začal stavať modely, ktoré ma priniesli na Leteckú vojenskú školu, kde som sa stal pilotom,“ opísal Viliam Krivák, šéfpilot spoločnosti ATE.
Jazda Off-roadov vo fontáne
Foto: Adam Rohaľ/TASR


Keď sa nám podarí, ak budú samozrejme peniaze, tak pripravíme na budúci rok zase niečo viac, pretože sa snažíme každý rok niečo pridať oproti predchádzajúcemu roku, dodal na záver Jozef Andľal.

V Poprade sa stretli modelári z celého Slovenska





Adam Rohaľ, ZŠ s MŠ Podolínec