Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

Mlynár prekvapil: Z kvalifikácie šprintu postúpil do štvrťfinále

Na snímke slovenský reprezentant Peter Mlynár. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Jeho reprezentační kolegovia Andrej Segeč a Miroslav Šulek do ďalších bojov nepostúpili. Segeč stratil na víťaza eliminácie 16,30 s a Šulek 20,20 s.

Pjongčang 13. februára (TASR) - Slovenský bežec na lyžiach Peter Mlynár postúpil na ZOH v Pjongčangu v šprinte klasickou technikou do vyraďovacích bojov a dosiahol tak životný úspech. V kvalifikácii obsadil 25. miesto s mankom 8,28 s na najrýchlejšieho Fína Ristomattiho Hakolu. Od 12.25 SEČ sa tak predstaví vo štvrťfinále.

Jeho reprezentační kolegovia Andrej Segeč (57. miesto) a Miroslav Šulek (62. miesto) do ďalších bojov nepostúpili. Segeč stratil na víťaza eliminácie 16,30 s a Šulek 20,20 s.

Mlynár nepatril medzi adeptov na prienik medzi elitnú tridsiatku, kvalifikácia mu ale vyšla nad očakávanie a po príchode do cieľa vytlačil z postupovej priečky známeho Kanaďana Alexa Harveyho. Na predchádzajúcich ZOH skončil Mlynár v obľúbenom šprinte ďaleko za postupovými priečkami - v Soči 2014 na 66. mieste a o štyri roky predtým vo Vancouveri na 57. priečke. V tejto sezóne bol v pretekoch Svetového pohára najlepšie na 45. mieste v Planici.

"Toto je pre mňa veľká vec, lebo nepostupujem pravidelne. V podstate sa mi to doteraz podarilo iba jediný raz a čakal som sedem rokov. Mal som špičkovo pripravené lyže, cítil som sa dobre, a keď mi v polovici trate chalani hlásili, že som na hrane postupu, dal som do toho všetko. Pre mňa je toto jedno veľké zadosťučinenie za tie roky. Keď sa pozriem na súperov v mojom štvrťfinále, všetci sú špecialisti šprintéri, ktorí majú svoje ambície. Poznáme sa veľmi dobre, sú v podstate moji rovesníci, urobím, čo sa ešte dá," tešil sa v cieli Mlynár, ktorý sa o 12.43 SEČ predstaví vo štvrtom štvrťfinálovom behu. Jeho súpermi v boji o postup budú Alexander Panžinskij (OŠR), Oskar Svensson (Švéd.), Emil Iversen (Nór.), Sebastian Eisenlauer (Nem.) a Len Valjas (Kan.).

Štvrťfinále žien štartuje o 12.00 SEČ, prvé štvrťfinále mužov je na programe o 12.25 SEČ.

Šprint klasicky - kvalifikácia:

1. Ristomatti Hakola (Fín.) 3:08,54 min
2. Johannes Hösflot Klaebo (Nór.) +0,19
3. Alexander Boľšunov (OŠR) +1,66
... 25. Peter MLYNÁR +8,28 (postup)
56. Andrej SEGEČ +16,30
61. Miroslav ŠULEK +20,20