Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

Deň 12 na ZOH: Príbeh Vonnová nespravila, priveľmi analyzovala

Na snímke novozélandský snoubordista Carlos Garcia Knight počas kvalifikácie Big Air na XXIII. ZOH v Pjongčangu 21. februára 2018. Foto: TASR/AP

Vyslaní redaktori Andrej Bezák a Peter Horváth prinášajú novinky z Pjongčangu.

Pjongčang 21. februára (TASR) - Lindsey Vonnová ako menovateľ prvého príbehu v stredajšej upútavke Olympijského informačného servisu pre akreditovaných reportérov (myInfo 2018) to opäť nezvládla. Kým iné pretekárky by sa z bronzu v kráľovskom zjazde tešili, americká lyžiarka si s hlavou v rukách analyzovala chyby.

Vo Svetovom pohári Lindsey mieri za pretekovým rekordom Ingemara Stenmarka, ale ako "zlatokovová konkerorka" sa do dejín nezapíše v úplnom popredí. Olympijské zlato má len jedno a najcennejšie kovy z majstrovstiev sveta dva, ale bez titulov je už na dvoch ZOH a na štyroch MS, teda celkovo 8 rokov bez zlata, čo sa pri jej štatúte ani nechce veriť... V Pjongčangu by za mimoriadne šťastných okolností mohla udrieť ešte v kombinácii a samozrejme v nevyspytateľnej súťaži tímov.

Zjazd Petre Vlhovej nevyšiel úplne ani ako zamýšľaný tréning, lebo trať si prešla len v hornej tretine. Platí pre ňu čosi podobné ako pre Vonnovú, výrazný výsledok má možnosť realizovať v oboch zostávajúcich súťažiach v strediskách olympijskej Alpensie.

Do diania zasiahla aj krasokorčuliarka Nicole Rajičová v krátkom programe, podvečer a večer boli zo slovenského pohľadu na programe aj tímové šprinty v behu na lyžiach.

DEŇ 12 od otvorenia ZOH v Pjongčangu mal na programe súťaže v 9 športových odvetviach, na 7 podujatiach sa rozdávali medaily.

Tri príbehy OIS:



VONNOVEJ ŠANCA: Po úspechu vo Vancouveri 2010 sa americká lyžiarska hviezda Lindsey Vonnová pokúsi o svoje druhé olympijské zlato v zjazde.

HORÚCE STÍHAČKY: Osem semifinálových miesteniek v rýchlokorčuliarskych stíhacích pretekoch patrí tímom zo 7 krajín. Jedine Holandsko má zastúpenie v oboch kategóriách a môže tak ako jediné vyhrať obe zlaté medaily.

PRVÉ FIGÚRY: Ženská krasokorčuliarska súťaž sa dnes začína krátkym programom pred piatkovými voľnými jazdami. Olympijskí športovci z Ruska majú medzi kandidátkami na medaily tri mladice, na čele s dvojnásobnou majsterkou sveta Jevgenijou Medvedevovou.



Vyslaní redaktori TASR Andrej Bezák a Peter Horváth