Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia ZOH 2018

Zjazd mužov na ZOH museli kvôli počasiu preložiť na štvrtok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Jury zároveň pre nepriaznivú predpoveď zrušila aj na pondelok naplánovaný tréning zjazdu pred kombináciou. Tá by sa ale mala ísť v utorok, tak ako bolo pôvodne plánované.

Pjongčang 11. februára (TASR) - Nepriaznivé počasie prinútilo v nedeľu organizátorov ZOH v Pjongčangu urobiť prvý škrt v plánovanom harmonograme súťaží. Pre silný vietor v stredisku Čongson museli odložiť mužský zjazd. Kráľovská alpská disciplína sa pôjde až vo štvrtok.

"Pre silný vietor a nepriaznivú predpoveď na dnešný deň sa jury spolu s organizačným výborom hier rozhodli odložiť mužský zjazd na iný termín," informovali kompetentní v nedeľu ráno miestneho času v oficiálnom stanovisku. Zjazd mužov mal odštartovať o 11.00 miestneho času (3.00 SEČ), už od rána ale nepremávala lanovka a zjazdovka bola kompletne uzavretá. Približne tri hodiny pred štartom napokon preteky definitívne odložili, keďže vietor dosahoval rýchlosť až 72 km/h. "Tlieskam tomuto rozhodnutiu, bolo to nevyhnutné," reagoval jeden z favoritov na špičkové umiestnenie Nór Kjetil Jansrud.

Jury zároveň pre nepriaznivú predpoveď zrušila aj na pondelok naplánovaný tréning zjazdu pred kombináciou. Tá by sa ale mala ísť v utorok, tak ako bolo pôvodne plánované. Zjazd preložili predbežne na štvrtok a mužský super-G posunuli o jeden deň neskôr na piatok. Obe kĺzavé disciplíny by mali odštartovať o 11.00 miestneho času, informovala agentúra APA. V pondelok je na ZOH na programe obrovský slalom žien.