Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Eurovoľby 2024

Smer-SD i Hlas-SD utlmia svoje aktivity v kampani do eurovolieb

Na snímke v popredí sprava minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) a ďalší ministri a ministerky počas tlačovej konferencie po mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR v Bratislave vo štvrtok 16. mája 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Voľby do EP sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 16. mája (TASR) - Strany Smer-SD i Hlas-SD v najbližšom období utlmia svoje aktivity v rámci kampane k voľbám do Európskeho parlamentu (EP). V súvislosti s atentátom na predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) a deklarovanou snahou o upokojenie spoločnosti to uviedli zástupcovia oboch strán, podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD) a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).



"Určite príde k prehodnoteniu intenzity kampane, ale nemyslím si, že by sme zmenili politiku, ktorú sme presadzovali a ktorá je založená na priamej diskusii s občanmi," informoval na tlačovej konferencii Kaliňák.

Šutaj Eštok rovnako potvrdil utlmenie kampaňových aktivít v Hlase-SD. "Je to aj výzva za Hlas-SD, aby sme na určité obdobie s tou kampaňou prestali, aby sme sa prestali konfrontovať," povedal. Priznal, že jedným z dôvodov utlmenia kampane je aj to, že líder kandidátky Hlasu-SD v eurovoľbách, poslanec Národnej rady (NR) SR Branislav Becík, bol obeťou vyhrážok.

Voľby do EP sa budú na Slovensku konať v sobotu 8. júna. Kandiduje 23 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie.