Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Futbal

Brazília bude premiérovo hostiť svetový šampionát MS žien v roku 2027

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino oznamuje, že Brazília bude bude premiérovo hostiť futbalové MS žien v roku 2027, na kongrese FIFA v piatok 17. mája 2024 v Bangkoku. Foto: TASR - AP

Brazília v hlasovaní zdolala jediného súpera, ktorým bola spoločná kandidatúra Nemecka, Belgicka a Holandska. Brazília získala 119 hlasov zo 197 platných.

Bangkok 17. mája (TASR) - Brazília bude hostiť futbalové MS žien v roku 2027. V piatok o tom prvýkrát v histórii rozhodlo hlasovanie členských asociácií na kongrese Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) v Bangkoku a nie Rada FIFA.

Brazília v hlasovaní zdolala jediného súpera, ktorým bola spoločná kandidatúra Nemecka, Belgicka a Holandska. Brazília získala 119 hlasov zo 197 platných. Už pred hlasovaním bola považovaná za jasného favorita podľa hodnotiacej správy. Svetový šampionát futbalistiek sa doteraz nikdy neuskutočnil v Južnej Amerike. "V Brazílii budeme mať najlepšie majstrovstvá sveta. Veľká vďaka patrí aj ďalším krajinám, ktoré boli fantastické," citovala agentúra dpa prezidenta FIFA Gianniho Infantina.

Kandidatúra Brazílie zahŕňa 10 štadiónov, ktoré sa využívali na MS v roku 2014. Slávna Maracana v Riu de Janeiro je pripravená na otvárací duel turnaja a finále.