Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Futbal

Tuchel sa s Bayernom nedohodol na pokračovaní a potvrdil svoj odchod

Na archívnej snímke z 12. mája 2024 tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel máva fanúšikom pred zápasom 33. kola nemeckej Bundesligy proti Wolfsbugu. Foto: TASR/AP

Päťdesiatročný kouč oznámil, že zostáva v platnosti predchádzajúca dohoda z februára, keď sa prezentovala správa o jeho konci.

Mníchov 17. mája (TASR) - Nemecký futbalový tréner Thomas Tuchel potvrdil, že po sezóne opustí lavičku Bayernu Mníchov. Päťdesiatročný kouč oznámil, že zostáva v platnosti predchádzajúca dohoda z februára, keď sa prezentovala správa o jeho konci. Nič na tom nezmenili ani nedávne úvahy o možnej zmene rozhodnutia.

"Toto je moja posledná tlačová konferencie na Säbener Strasse v pozícii trénera Bayernu Mníchov. Dohoda z februára stále platí. Viedli sa diskusie, ale nepodarilo sa nám dosiahnuť dohodu, takže sa držíme pôvodného rozhodnutia. Je to samozrejme ťažké, pretože výsledky proti Laziu, Arsenalu či Realu Madrid vás spájajú. Spätná väzba v uplynulých týždňoch bola základom pre to, aby sme diskutovali. Nebudem menovať dôvody toho, prečo sme sa nedohodli," uviedol Tuchel.

Bayern naďalej hľadá Tuchelovho nástupcu. Klub prejavil záujem o Xabiho Alonsa z Bayeru Leverkusen, ako aj dvojicu Ralf Rangnick či Julian Nagelsmann. Všetci traja však povedali, že zostanú na svojich súčasných postoch. Vedenie klubu nedávno údajne oslovilo s ponukou na spoluprácu španielskeho trénera Julena Lopeteguiho.