Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia

V Mníchove zadržali osem aktivistov za ochromenie prevádzky letiska

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Polícia spresnila, že v súčasnosti je už situácia na letisku pod kontrolou a obe dráhy sú otvorené pre odchádzajúce i prichádzajúce lety.

Mníchov 18. mája (TASR) - Polícia zadržala v sobotu osem klimatických aktivistov, ktorí vtrhli na letisko v bavorskej metropole Mníchov a ochromili jeho prevádzku, informuje TASR podľa agentúry Reuters.

Aktivisti zoskupenia Last Generation sa v sobotu skorých ranných hodinách prilepili k dráhe na mníchovskom letisku, čo viedlo k jeho úplnému uzatvoreniu na zhruba dve hodiny a k zrušeniu približne 60 letov počas rušného víkendu svätodušných sviatkov.

Polícia spresnila, že v súčasnosti je už situácia na letisku pod kontrolou a obe dráhy sú otvorené pre odchádzajúce i prichádzajúce lety.

Letisko prostredníctvom svojho hovorcu uviedlo, že okrem 60 zrušených letov museli ďalších 11 presmerovať a naďalej možno očakávať meškania.

K ochromeniu leteckej dopravy v Mníchove došlo počas svätodušných sviatkov, ktoré sú po Veľkej noci najrušnejším obdobím, čo sa týka cestovania na juhu Nemecka, dodalo letisko.

Skupina Last Generation už podobné akcie na ďalších nemeckých letiskách uskutočnila aj v minulosti.