Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

K noci múzeí a galérií sa pripojí i SNM - Múzeum Bojnice

Na snímke pohľad na Bojnický zámok. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Historik Marek Púčik porozpráva návštevníkom o Lipe kráľa Mateja pred Bojnickým zámkom, kurátor Andrej Albert zase priblíži rekonštrukciu zbierkového predmetu.

Bojnice 17. mája (TASR) - Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice sa i tento rok pripojí k Noci múzeí a galérií. Na sobotný (18. 5.) večer pripravilo pre návštevníkov rozhovory so štvoricou zamestnancov múzea, ktorí im priblížia zaujímavosti o Bojnickom zámku a jeho expozícii. TASR o tom v piatok informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.

Historik Marek Púčik porozpráva návštevníkom o Lipe kráľa Mateja pred Bojnickým zámkom, kurátor Andrej Albert zase priblíži rekonštrukciu zbierkového predmetu, ktorý je po obnove vystavený ako samostatný exponát v úvode expozície múzea. Bojnický zámok ako národnú kultúrnu pamiatku predstaví vedúca oddelenia správy a muzealizácie zbierok Lívia Reháková a v zámockej hrobke o význame symbolických zobrazení kamenných reliéfov porozpráva vedúca oddelenia komunikácie, marketingu a služieb návštevníkom Slavomíra Lenhartová.

Vstupenky na podujatie sú k dispozícii výhradne online na webe múzea.