Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Poľský kamionista zavinil nehodu v Žiline, po zrážke nafúkal

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Poľský vodič za volantom nákladného vozidla na Mostnej ulici prechádzal z ľavého jazdného pruhu do pravého a pravou prednou časťou zachytil osobné auto Seat, ktoré šoféroval 30-ročný vodič.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Žilina 17. mája (TASR) - Žilinská polícia vyšetruje piatkovú rannú dopravnú nehodu na ceste I/60 v Žiline, ktorú spôsobil 45-ročný poľský kamionista. Ako informovala žilinská krajská polícia na sociálnej sieti, pri nehode dovedna štyroch vozidiel sa zranila jedna zo spolujazdkýň, ktorú previezli do nemocnice.

Poľský vodič za volantom nákladného vozidla na Mostnej ulici prechádzal z ľavého jazdného pruhu do pravého a pravou prednou časťou zachytil osobné auto Seat, ktoré šoféroval 30-ročný vodič. "V dôsledku nárazu jazdnej súpravy do vozidla Seat Leon došlo k jeho rotácii a nárazu do protiidúcich osobných áut Toyota Auris a Mercedes Sprinter," priblížila polícia.

Pri nehode sa zranila 29-ročná spolujazdkyňa z osobného auta Toyota, ktorú posádka rýchlej zdravotnej pomoci previezla do nemocnice. "Poľský vodič kamiónu vykonal dychovú skúšku s výsledkom 0,26 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu. U ostatných vodičov bola dychová skúška negatívna," dodala polícia s tým, že ďalšie okolnosti nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.