Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Bratislavský tím Hexadron vyhral svetové finále v robotickej súťaži

Na snímke súťažiaci a rozhodcovia počas Národného finále a festivalu FIRST LEGO League, ktoré sa uskutočnili v Bratislave v sobotu 9. marca 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Názov témy aktuálneho ročníka bol Masterpiece, študenti sa venovali prepájaniu umenia a technológií.

Bratislava 17. mája (TASR) - Bratislavský tím Hexadron vyhral svetové finále v najväčšej celosvetovej robotickej súťaži v nórskom meste Bodo. Piatim žiakom sa podarilo uspieť v najsledovanejšej disciplíne Robot game a získať tak prvú cenu Robot Performance Award. TASR o tom za tím Hexadron informoval Peter Siebert.

"Na finálovom kole v nórskom Bodo reprezentoval Slovensko tím Hexadron, ktorý v posledných štyroch ročníkoch zvíťazil na Slovensku a prebojoval sa tak už na niekoľko celosvetových kôl. Tím Hexadron zúročil svoje skúsenosti a obstál v konkurencii 49 tímov zo 41 krajín sveta," podotkol Siebert. Súťaž First Lego League (FLL) sa konala od 14. do 16. mája.

FLL je vedecko-technologická súťaž, ktorej sa každý rok zúčastňuje 30.000 tímov po celom svete. Je určená pre žiakov základných a stredných škôl. Názov témy aktuálneho ročníka bol Masterpiece, študenti sa venovali prepájaniu umenia a technológií.