Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Prokurátor navrhol väzbu pre obvineného zo streľby na premiéra

Na snímke situácia v areáli nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Sudca pre prípravné konanie určil termín výsluchu na sobotu doobeda.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 17. mája (TASR) - Prokurátor navrhuje väzbu pre obvineného muža, ktorý v stredu (15. 5.) viacerými strelami ťažko zranil predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD). O návrhu na vzatie obvineného do väzby bude v sobotu (18. 5.) rozhodovať Špecializovaný trestný súd (ŠTS). TASR o tom informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.



"Prokurátor žiada pre obvineného väzbu z dôvodu možného úteku, ako aj z dôvodu pokračovania v trestnej činnosti, teda útekovú a preventívnu väzbu," priblížila hovorkyňa. Sudca pre prípravné konanie určil termín výsluchu na sobotu doobeda. "O rozhodnutí sudcu budeme informovať," podotkla.

Návrh prokurátora Generálnej prokuratúry (GP) SR na vzatie obvineného Juraja C. do väzby prevzal ŠTS v piatok o 13.39 h. Muž je obvinený z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

Podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby potvrdila v piatok popoludní aj GP SR. "Orgány činné v trestnom konaní aktuálne robia všetko pre náležité objasnenie citlivej veci a spravodlivé potrestanie páchateľa. Vec je v štádiu prípravného konania, ktoré je neverejné, preto nie je možné informovať bližšie," uviedla hovorkyňa GP Zuzana Drobová. Doplnila, že v prípade, keď to stav konaní dovolí, poskytne prokuratúra ďalšie podstatné faktografické informácie.