Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

M. Šimečka podal trestné oznámenie v súvislosti s vyhrážkami smrťou

Na snímke podpredseda Národnej rady SR Michal Šimečka (Progresívne Slovensko). Foto: TASR Jaroslav Novák

Šéf PS tvrdí, že niektorí politici ďalej burcujú vášne, pokračujú v útokoch a obvineniach v čase, keď ľudia potrebujú počuť jasný signál zmierenia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 17. mája (TASR) - Predseda opozičného Progresívneho Slovenska (PS) a podpredseda parlamentu Michal Šimečka podal trestné oznámenie v súvislosti s vyhrážkami smrťou, ktoré prišli jemu, jeho dcére i partnerke. Počas piatka bol vypovedať na Národnej kriminálnej agentúre. Informovalo o tom mediálne oddelenie PS.



Vyhrážok bolo podľa Šimečkových slov viacero, "konkrétnych a drastických, od konkrétnych ľudí". Pripomenul, že podobným vyhrážkam čelila roky prezidentka Zuzana Čaputová, odkedy sa na ňu začali politické útoky. Myslí si, že vyhrážkam v súčasnosti čelí aj väčšina politikov, novinárov a verejne činných osôb, ktoré vyjadrujú svoje názory. "Desivý atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) upriamil pozornosť na špirálu násilia, v ktorej žijeme," dodal s tým, že táto špirála sa stále stupňuje.

Šéf PS tvrdí, že niektorí politici ďalej burcujú vášne, pokračujú v útokoch a obvineniach v čase, keď ľudia potrebujú počuť jasný signál zmierenia. Zopakoval svoju výzvu na 100 dní pokoja. "Potrebujeme čas na zmierenie a nastavenie nových pravidiel, potrebujeme sa vyhýbať útokom, obviňovaniu a akýmkoľvek kontroverzným, divokým návrhom," uzavrel.