Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Slovensko

Prezidentke telefonoval holandský kráľ, SR želá upokojenie situácie

Na snímke vo vládnej limuzíne predseda vlády Robert Fico po streľbe na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Predsedovi vlády zaželal čo najskoršie zotavenie.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 17. mája (TASR) - Holandský kráľ Viliam-Alexander sa v piatok popoludní telefonicky spojil s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. V súvislosti s útokom na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v telefonáte vyjadril spoluúčasť, podporu a solidaritu so slovenskou spoločnosťou. Krajine želá upokojenie situácie. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.



"Predsedovi vlády zaželal čo najskoršie zotavenie a Slovensku upokojenie situácie," priblížil Strižinec s tým, že prejavy solidarity v uplynulých dňoch prezidentke adresovali viaceré hlavy štátov z celého sveta. Vo štvrtok (16. 5.) večer prezidentka telefonovala aj so španielskym kráľom Filipom VI.

Premiéra Fica vážne postrelil po stredajšom (15. 5.) výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej 71-ročný muž z Levíc. Predseda vlády sa nachádza v banskobystrickej nemocnici, jeho zdravotný stav je stabilizovaný, ale naďalej vážny.