Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

R. Kaliňák sa vyjadril k pozvaniu prezidentky

Na snímke vicepremiér a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) počas brífingu v areáli Rooseveltovej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici v piatok 17. mája 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Dodal, že o tom ešte nemal možnosť komunikovať ani s premiérom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 17. mája (TASR) - Minister obrany a podpredseda vlády Robert Kaliňák (Smer-SD) zatiaľ nepovedal, či sa Smer-SD zúčastní na stretnutí, na ktoré po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pozvala prezidentka Zuzana Čaputová a jej nástupca Peter Pellegrini politické strany. Výzve rozumie, no s kolegami ani premiérom o tom ešte nehovoril. Uviedol to na piatkovej tlačovej konferencii pred banskobystrickou nemocnicou.



"Zaregistroval som ponuku, ktorá prišla od prezidentky, ale ešte som nemal možnosť sa nad tým hlbšie zamyslieť a ani poradiť s kolegami, pretože sa venujeme teraz iným prioritám," povedal minister. Výzve rozumie aj vzhľadom na aktuálnu situáciu v spoločnosti a potrebu deeskalácie napätia.

Dodal, že o tom ešte nemal možnosť komunikovať ani s premiérom. Zdôraznil, že Fico je stále predsedom vlády a je aktívny do takej miery, ako mu to jeho stav umožňuje. "Je to limitované, je to obmedzené," dodal na margo komunikácie s ním. Deklaroval však, že vláda vie uskutočniť všetko, čo potrebuje, a stále má premiéra.