Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia

Rada vlády pre ĽP označila atentát na Fica za priamu hrozbu demokracie

Na snímke polícia v areáli Rooseveltovej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici 16. mája 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Mimoriadne zasadnutie iniciovali zástupcovia mimovládneho sektora z dôvodu legislatívneho procesu k návrhu vyhlášky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 20. mája (TASR) - Atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je priamou hrozbou demokracie. Na pondelkovom zasadnutí to skonštatovala Rada vlády SR pre ľudské práva (ĽP), národnostné menšiny a rodovú rovnosť, pričom čin ostro odsúdila. Podľa nej nesmie mať miesto v žiadnej spoločnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Lucia Hurajtová.

Mimoriadne zasadnutie iniciovali zástupcovia mimovládneho sektora z dôvodu legislatívneho procesu k návrhu vyhlášky. "Ubezpečili sme predstaviteľov mimovládnych organizácií, že výzva bude opäť vyhlásená bez krátenia finančných prostriedkov. Z dôvodu zvýšenia transparentnosti navrhuje MS SR zmeny v zložení hodnotiacej komisie tak, ako je to zabehnuté aj v iných rezortoch," podotkla štátna tajomníčka Katarína Roskoványi.

Ubezpečila, že predstavitelia tretieho sektora sa nemusia obávať akejkoľvek diskriminácie pri hodnotení projektov v rámci dotačnej schémy pre ľudské práva. Rada vlády SR prijala uznesenie, ktorým vyjadrila svoj nesúhlas s predloženým návrhom vyhlášky a požiadala o jej stiahnutie z legislatívneho procesu.