Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Zastupiteľstvo v Čadci schválilo rozdelenie dotácií za 134.600 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Športové kluby si rozdelia historicky najvyššiu sumu vo výške 130.000 eur.

Čadca 20. mája (TASR) - Mesto Čadca aj v tomto roku finančne podporí činnosť športových klubov a spoločenských združení na svojom území. Mestskí poslanci na minulotýždňovom rokovaní zastupiteľstva rozhodli o prerozdelení dotácií v celkovej výške 134.600 eur. Zoznam podporených subjektov aj s pridelenou výškou dotácie zverejnila čadčianska radnica na svojom webovom sídle.

Športové kluby si rozdelia historicky najvyššiu sumu vo výške 130.000 eur. Vlani napríklad samospráva rozdelila medzi športové kluby 103.000 eur a v rokoch 2022 a 2021 sa celková výška dotácie pohybovala na úrovni 85.000 eur. V tomto roku najväčšiu podporu (63.000 eur) získal Futbalový klub Čadca.

"Mesto napomáha činnosti a rozvoju športových klubov a kultúrnych organizácií aj tým, že im na základe ich žiadostí počas celého roka poskytuje bezplatné užívanie športových hál a aj bezplatné užívanie priestorov domu kultúry nielen na tréningový proces, ale aj na organizáciu rôznych podujatí," pripomenula radnica.

Doplnila, že dotačnú politiku bude v budúcnosti upravovať nové všeobecne záväzné nariadenie. "Hlavným cieľom bude pripraviť kritériá maximálne transparentné, vyvážené, komplexné, otvorené a čo najviac spravodlivé," dodala čadčianska samospráva.