Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Absolventi Agronomickej fakulty v Nitre si symbolicky obnovili titul

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Medzi absolventami boli aj významné osobnosti slovenského agrosektora.

Nitra 20. mája (TASR) - Absolventi Agronomickej fakulty Vysokej školy poľnohospodárskej (VŠP) v Nitre, v súčasnosti Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU), si symbolicky po polstoročí obnovili akademický titul inžinier. Počas slávnostnej zlatej promócie si v aule SPU prevzalo zlatý diplom 122 absolventov fytotechnického, zootechnického a melioračného študijného odboru z roku 1974, informovala hovorkyňa univerzity Renáta Chosraviová.

Medzi absolventami boli aj významné osobnosti slovenského agrosektora. Rektorka SPU Klaudia Halászová zdôraznila ich zásluhu na rozvoji odvetvia poľnohospodárstva, potravinárstva a celého národného hospodárstva krajiny. "Aj vašou zásluhou je naša univerzita uznávanou a rešpektovanou vzdelávacou a vedeckovýskumnou inštitúciou," povedala.

V akademickom roku 1969/1970 sa na Agronomickej fakulte VŠP v Nitre zapísalo spolu 606 študentov na študijných odboroch zootechnika, fytotechnika a meliorácie. Štúdium v akademickom roku 1973/1974 úspešne ukončilo a slávnostne bolo promovaných 273 študentov, z toho 242 absolventov v dennej forme štúdia a 31 absolventov v externej forme štúdia, skonštatoval prorektor SPU pre vzdelávanie Milan Šimko.