Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia 30. výročie osamostatnenia SR

Československý rozhlas po 30 rokoch odvysiela spoločný program

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Ferenčík

"Čo nám rozdelenie republiky dalo a vzalo?" má byť podtitulom programu, v ktorom zaznejú spomienky, ankety či ranné súťaže, chýbať nebudú ani hostia naživo.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Československý rozhlas bude 26. augusta po 30 rokoch opäť vysielať v špeciálnom spoločnom programe. Rádio Regina a programová služba Českého rozhlasu Dvojka odvysielajú v ranných hodinách od 6.00 h do 9.00 h spoločný program pod názvom Ranní Dvojka s Reginou - po 30 rokoch opäť vysiela Československý rozhlas. Program je pripravený pri príležitosti 30. výročia podpisu dohody o rozdelení Československa. TASR o tom informoval Stanislav Čačko zo sekcie komunikácie RTVS.

"Väčšina z nás vyrástla na programoch Československého rozhlasu a aj vďaka nim robíme túto prácu. A keďže rozhlas v Košiciach tento rok oslavuje svoje 95. narodeniny, spoločné vysielanie je ďalším z nečakaných darčekov pre nás i poslucháčov," uviedla dramaturgička Rádia Regina Východ Andrea Feciková.

Po niekoľkých online poradách podľa slov Čačka pripravili "rozhlasáci" z Rádia Regina Východ a Dvojky živý moderovaný program, v ktorom si zaspomínajú na spoločný štát a ponúknu poslucháčom výhradne slovenskú a českú populárnu hudbu.

"Čo nám rozdelenie republiky dalo a vzalo?" má byť podtitulom programu, v ktorom zaznejú spomienky, ankety či ranné súťaže, chýbať nebudú ani hostia naživo, napríklad muzikanti Štefan Štec a Tomi Okres. Moderátorkami budú Iveta Vaculová a Michaela Slivková Kirňaková z Rádia Regina Východ. Odvysielajú sa aj československé krátke správy, a to o 6.00 h a 8.00 h z Košíc v slovenčine a v časoch o 7.00 h a 9.00 h z Prahy v češtine.