Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia 30. výročie osamostatnenia SR

Deň otvorených dverí NR SR bude spojený s výročím ústavy

Na snímke z 23. júna 2022 poslanci Národnej rady (NR) SR počas mimoriadnej schôdze parlamentu v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Návštevníkov čaká aj prehliadka vojenskej a policajnej techniky, ale aj viaceré ukážky slovenských obranných a záchranných zložiek.

Bratislava 6. augusta (TASR) - Deň otvorených dverí Národnej rady (NR) SR bude 1. septembra spojený s 30. výročím prijatia Ústavy SR. Návštevníci sa budú môcť v areáli Bratislavského hradu stretnúť s poslancami či poslaneckými klubmi. TASR o tom informovali z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

"Všetci, ktorí sú v parlamente, budú mať na Západnej terase svoj stánok," skonštatoval predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Návštevníci sa môžu okrem iného porozprávať aj s poslancami, ktorí v súčasnosti nepôsobia v žiadnom poslaneckom klube.

V hlavnej budove parlamentu si budú môcť prezrieť vstupný foyer či rokovaciu sálu. Verejnosť bude mať voľný vstup do Bratislavského hradu, kde bude mať príležitosť navštíviť aj reprezentačné priestory, ktoré nie sú bežne verejne sprístupnené. Ide napríklad o Prijímaciu sálu, Veľkú rokovaciu sálu, Zrkadlovú sieň a Porcelánový kabinet, ktoré slúžia predovšetkým na prijímanie zahraničných ústavných činiteľov.

Návštevníkov zároveň čaká prehliadka vojenskej a policajnej techniky, ale aj viaceré ukážky slovenských obranných a záchranných zložiek. Pre tých najmenších bude pripravený detský kútik.

V rámci osláv 30. výročia prijatia Ústavy SR bude za sprievodu sálv slávnostne vztýčená štátna vlajka SR.