Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia 30. výročie osamostatnenia SR

Ústavný súd si pripomína výročie ústavy vedeckou konferenciou

Na archívnej snímke v Košiaciach budova Ústavného súdu SR. Foto: TASR František Iván

Konferencia nesie názov "Ústava Slovenskej republiky ako normatívny základ demokratického a právneho štátu (30. rokov Ústavy Slovenskej republiky) – XI. ústavné dni".

Košice 28. septembra (TASR) – Tridsiate výročie prijatia Ústavy SR si Ústavný súd (ÚS) SR pripomína medzinárodnou vedeckou konferenciou, ktorá sa v stredu a vo štvrtok (29. 9.) koná v Košiciach. Účastníci budú prezentovať príspevky a diskutovať o zrode, premenách a perspektívach slovenskej ústavy, ako aj právno-aplikačnej praxi, informoval ÚS.

Konferencia nesie názov "Ústava Slovenskej republiky ako normatívny základ demokratického a právneho štátu (30. rokov Ústavy Slovenskej republiky) – XI. ústavné dni". ÚS ju organizuje v spolupráci s Právnickou fakultou Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach.

ÚS ďalej informoval, že na podujatí sa zúčastňuje minister spravodlivosti Viliam Karas, predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Ján Šikuta, predseda Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR Pavol Naď, sudkyňa Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP) Alena Poláčková, sudca Súdneho dvora Európskej únie Miroslav Gavalec, ako aj sudcovia a emeritní sudcovia ÚS, odborníci v oblasti právnych disciplín a akademickí pracovníci.