Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 10. jún 2024Meniny má Margaréta
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Volebné štúdio TASR TV s J.Hrabkom: Hodnotenie výsledkov eurovolieb

Sledujte záznam.

,aktualizované 

- Slovenská atlétka Gabriela Gajanová si suverénnym spôsobom vybojovala účasť v semifinále behu na 800 m na ME v Ríme.

- Slovenská akvabela Viktória Reichová postúpila na ME v Belehrade do štvrtkového finále voľného sóla.

- Okruh osôb, ktorým sa poskytuje tzv. odľahčovacia služba by sa mohol rozšíriť o blízke osoby fyzickej osoby s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP), ktoré sa o túto osobu starajú.

- Podpredseda Národnej rady (NR) SR Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa po zvolení za poslanca Európskeho parlamentu plánuje vzdať funkcie v slovenskom parlamente začiatkom júla, ešte na schôdzi začínajúcej sa v utorok. Ešte v ten deň by sa mohol zvoliť jeho nástupca.

- Polícia obvinila muža z okresu Prešov z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V sobotu (8. 6.) ráno viedol osobné vozidlo v Bardejove po ulici Pod Vinbargom.

- Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksander Čeferin víta debatu o návrate ruských mládežníckych tímov do medzinárodného futbalu v snahe pomôcť prekonať stúpajúcu vlnu nenávisti.

- Český hokejový tréner Jaroslav Modrý bude pôsobiť ako asistent v tíme Springfield Thunderbirds.

- Polícia obvinila šoféra z obce v Levočskom okrese, v Poprade jazdil opitý v protismere. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že 36-ročného muža policajná hliadka zastavila na Ulici Joliota Curie v sobotu.

- Rozpočtový deficit Ruska sa za prvých päť mesiacov 2024 znížil vďaka vyšším cenám ropy a vyšším daňovým príjmom, ako sa očakávalo.

- Polícia obvinila staršiu ženu z pokusu o vraždu, hrozí jej až 20 rokov za mrežami. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že seniorka mala v jednom zo zariadení v Medzilaborciach fyzicky napadnúť o dva roky mladšiu ženu.

- Nálada investorov v eurozóne sa v júni zlepšila ôsmy mesiac po sebe, hospodárske oživenie v bloku však stále pokračuje pomalým tempom.

- Z desiatich operačných programov (OP) programového obdobia 2014 - 2020 boli schválené prostriedky vo výške vyše 15,23 miliardy eur.

- Španielsky tenista Carlos Alcaraz si chce svoj prvý triumf na grandslamovom turnaji Roland Garros pripomínať tetovaním.

- Ceny plynu a elektriny na burzách v uplynulom týždni klesli o viac ako 3 %. Elektrina skĺzla pod hranicu 100 eur za megawatthodinu (MWh) a cena zemného plynu sa znížila k hranici 33 eur/MWh.

- Švédska ekonomika v apríli klesla druhý mesiac po sebe, najmä v dôsledku nižšej spotreby domácností.

- Priemyselná produkcia v Taliansku v apríli opäť klesla. To prekvapilo analytikov, ktorí očakávali, že priemysel v tretej najväčšej ekonomike eurozóny v apríli ožije a vzrastie.

- V septembri bude mať Európska centrálna banka (ECB) k dispozícii čerstvé odhady vývoja inflácie, ako aj ďalšie informácie o vývoji ekonomiky.

- Silné aprílové čísla priemyslu boli z veľkej časti len technickou korekciou slabého marca, teda presunutím časti produkcie z konca marca do začiatku apríla.

- Podľa českého prezidenta Petra Pavla nemožno prehliadať nárast podpory extrémistov v Európe. Napísal to v pondelok na sociálnej sieti X v reakcii na výsledky volieb do Európskeho parlamentu (EP).

- Slovenská šprintérka Viktória Forsterová mohla v nedeľu večer bežať semifinále na 100 m na atletických ME v Ríme, no nestalo sa tak.