Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Čaputová navštívila Černihivskú oblasť, vyzdvihla pomoc Slovenska

V meste Černihiv si Zuzana Čaputová s delegáciou pozrela kontajnerové mestečko, s ktorého výbavou pomáhalo aj Slovensko.

- Bývalý americký prezident a predpokladaný republikánsky kandidát na prezidenta v novembrových voľbách Donald Trump poprel špekulácie, že o svojej bývalej súperke v boji o nomináciu Nikki Haleyovej uvažuje ako o viceprezidentke.

- Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pokračovala vo svojej rozlúčkovej ceste po Ukrajine. Navštívila Černihivskú oblasť, ktorá na severovýchode priamo susedí s Ruskom, pričom bombardovanie a boje ju veľmi poznačili.

- Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v zápase 35. kola španielskej La Ligy na pôde Granady 4:0.

- Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov získal miestenku na olympijské hry do Paríža. Zaistil si ju na turnaji svetovej olympijskej kvalifikácie v Istanbule, keď v semifinále kategórie do 74 kg zdolal domáceho Turka Sonera Demirtaša 4:2.

- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom pravidelnom večernom videopríhovore oznámil, že v sobotu prebiehali boje medzi ukrajinskými a ruskými silami v okolí siedmich pohraničných dedín v Charkovskej oblasti.

- Futbalisti Kolína nad Rýnom ešte majú teoretickú šancu udržať sa v najvyššej nemeckej súťaži. V dueli 33. kola Bundesligy zvíťazili nad Unionom Berlín 3:2.

- Vo finále Európskej ligy hádzanárok si zahrajú rumunský klub CS Gloria 2018 a nórsky Storhamar Elite.

- Slovenská reprezentantka v pretláčaní rukou Barbora Bajčiová dosiahla na ME v Bratislave zlaté double.

- Futbalisti Sparty Praha remizovali v šlágri nadstavbovej časti českej ligy so svojím mestským rivalom Slaviou 0:0.

- Basketbalisti Patriotov Levice otvorili finálovú sériu Niké Slovenskej basketbalovej ligy domácim víťazstvom 91:75 nad Spišskými Rytiermi.

- Hokejisti Lotyšska zvíťazili nad Poľskom 5:4 po predĺžení v zápase "slovenskej" B-skupiny na MS v Ostrave.

- Pravdepodobnosť výskytu polárnej žiary pretrváva, na Slovensku môže jej pozorovanie v noci zo soboty na nedeľu (12. 5.) sťažiť viac oblačnosti.

- Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia na Vajnorskej ulici v Bratislave. Vodičom odporúča pozorne sledovať prenosné dopravné značenie.

- Policajný vyšetrovateľ obvinil v súvislosti s nálezom mŕtveho muža v okrese Námestovo 59-ročného muža z okresu Námestovo z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

- Hokejisti Dánska odštartovali svoje účinkovanie v základnej A-skupine na MS triumfom nad Rakúskom 5:1.

- Futbalisti FC Burnley prehrali v zápase 37. kola anglickej Premier League na pôde Tottenhamu Hotspur 1:2 a po roku opustia najvyššiu súťaž.

- Veľkým kovovým kľúčom odomkol vody Domaše a zároveň otvoril letnú turistickú sezónu v rekreačnej oblasti Valkov vodník na koni.

- V 9. kole nadstavbovej časti o titul futbalovej Niké ligy vyhrala Podbrezová doma nad Slovanom Bratislava 2:1 a prelomila sériu deviatich prehier druhým jarným víťazstvom po viac než troch mesiacoch.

- Približne 150.000 ľudí už od pondelka utieklo z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, ktorému hrozí rozsiahla izraelská vojenská ofenzíva, uvádza Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA).