Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

- Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po minulotýždňovom útoku je stabilizovaný s miernym zlepšením. Na sociálnej sieti o tom informovala Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici, kde je Fico hospitalizovaný.

- Národná kriminálna agentúra (NAKA) eviduje od minulotýždňového atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) 153 informácií alebo podnetov súvisiacich so schvaľovaním pokusu o vraždu alebo s nenávistnými prejavmi.

- Opozičná SaS vyzýva ministra cestovného ruchu a športu Dušana Keketiho (nominant SNS), aby zverejnil presné náklady prenájmu sídla ministerstva a odôvodnil, podľa akých kritérií priestory vyhodnotili ako najvýhodnejšiu ponuku.

- Samospráva Prievidze plánuje zabezpečiť rekonštrukciu lávky ponad rieku Handlovka. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

- Japonsko a Južná Kórea oznámili balík sankcií zameraný voči jedincom, spoločnostiam a plavidlám, ktoré sú podozrivé z dodávok severokórejských zbraní Rusku pre použitie na Ukrajine.

- Azerbajdžanská pohraničná služba prevzala kontrolu nad územím štyroch dedín v okrese Gazach na hraniciach s Arménskom.

- Vyše 100 ľudí zrejme zahynulo pri piatkovom zosuve pôdy v Papue-Novej Guinei, informuje austrálsky verejnoprávny vysielateľ ABC.

- Štyria ľudia prišli o život a najmenej 27 ďalších utrpelo rôzne vážne zranenia po tom, ako sa vo štvrtok večer zrútila terasa dvojposchodovej reštaurácie v meste Palma de Mallorca.

- Dnes bude prevažne polooblačno až oblačno, miestami prehánky alebo búrky. Teploty 18 až 23 stupňov Celzia.

- Hokejisti Švédska postúpili do semifinále 87. MS. V severskom štvrťfinále v Ostrave zdolali Fínsko 2:1 po predĺžení. Rozhodujúci gól zaznamenal v 66. minúte útočník Joel Eriksson Ek.

- Českí hokejisti postúpili do semifinále domácich majstrovstiev sveta. Vo štvrtkovom štvrťfinálovom dueli v Prahe zvíťazili nad USA 1:0 gólom Pavla Zachu z 27. minúty.

- Prezident ČR Petr Pavel sa zranil pri jazde na motorke. Jeho zranenia nie sú vážne, vyžiadajú si však krátke pozorovanie v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Prahe, informuje TASR s odvolaním sa na štvrtkové oznámenie kancelárie prezidenta ČR na sociálnej sieti X.

- Líder SNS Andrej Danko vo štvrtok vystúpil na demonštrácii v Prahe, ktorú zvolal predseda českej strany SPD Tomio Okamura. Občanom ČR zaželal vládu, pre ktorú budú na prvom mieste.

- Slovenskí hokejoví reprezentanti vypadli na 87. majstrovstvách sveta vo štvrťfinále. Vo štvrtkovom súboji v Prahe podľahli Kanade 3:6. Obhajca titulu postúpil do semifinále deviatykrát v rade, meno súpera sa dozvie až po večerných zápasoch.

- Hokejisti Švajčiarska postúpili do semifinále 87. majstrovstiev sveta. Vo štvrťfinálovom zápase v Ostrave zdolali Nemcov 3:1. Súperovi sa revanšovali za prehry v rovnakej fáze vlani (1:3) a pred tromi rokmi (2:3 sn).

- Slovenská republika sa zdržala pri hlasovaní o rezolúcii Organizácie Spojených národov (OSN) k Srebrenici. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR to odôvodnilo potrebou zachovania stability na západnom Balkáne.

- Belgický cyklista Tim Merlier triumfoval v 18. etape pretekov Giro d'Italia, ktorá merala 171 km a viedla z Fiery di Primiero do Padovy. Jazdec tímu Soudal zvíťazil v špurte pred domácim Jonathanom Milanom (Lidl–Trek) a Kadenom Grovesom (Alpecin) z Austrálie.

- Programové vyhlásenie vlády (PVV) už nebude len deklaratórnym dokumentom, jeho plnenie sa bude pravidelne kontrolovať. Uviedol to vedúci Úradu vlády SR Juraj Gedra.