Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 8. jún 2024Meniny má Medard
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

ONLINE: Vo voľbách do europarlamentu volíme 15 poslancov

Teraz.sk prináša ONLINE priebeh volieb do Európskeho parlamentu, nasledovné spočítavanie hlasov a zverejňovanie výsledkov.

- Na trati pred bratislavským letiskom na Vrakunskej ceste v Bratislave sa zrazil osobný vlak s osobným autom. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

- Zdravotní záchranári momentálne zasahujú pri Šarovciach v okrese Levice. Na tiesňovú linku 155 prijali hlásenie, že v rieke Hron sa topí viacero ľudí.

- Ukrajina ráno po prvý raz zaútočila bezpilotnými lietadlami na republiku Severné Osetsko ležiacu na juhu Ruska. Operáciu zorganizovala vojenská rozviedka GUR.

- Volebné moratórium v rámci volieb do Európskeho parlamentu predĺžili o tri hodiny. Na celom území SR potrvá do nedele (9. 6.) 1.00 h.

- Slovenská tenistka Renáta Jamrichová s Češkou Terezou Valentovou triumfovali v juniorskej štvorhre na grandslamovom Roland Garros.

- Hádzanári Aalborgu HB postúpili do finále Ligy majstrov. V prvom semifinále v Kolíne nad Rýnom zdolali SC Magdeburg tesne 28:26.

- Poľská tenistka Iga Swiateková triumfovala štvrtýkrát v kariére na grandslamovom Roland Garros. Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu zdolala vo finále ženskej dvojhry turnajovú dvanástku Talianku Jasmine Paoliniovú hladko 6:2, 6:1.

- Slovinský cyklista Primož Roglič zvíťazil po piatku aj v sobotňajšej 7. etape pretekov Critérium du Dauphiné a zvýšil svoj náskok v celkovom poradí.

- Predseda okrskovej volebnej komisie v Trnave nastúpil do volebnej komisie pod vplyvom alkoholu.

- Volebnú miestnosť v Palárikove v okrese Nové Zámky, ktorú uzatvorili pre nález bieleho prášku, opäť otvorili. Stalo sa tak okolo 12.00 h.

- Slovenský hokejový obranca Christián Michalčin sa stal hráčom tímu HC MONACObet Banská Bystrica, s ktorým podpísal dvojročnú zmluvu. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

- Taliansky futbalový klub Cagliari Calcio sa údajne zaujíma o trénera Francesca Calzonu. Prezident klubu Tommaso Giulini už podľa Sky Sport Italia kontaktoval kormidelníka slovenskej reprezentácie s návrhom na spoluprácu.

- Sobotňajšie voľby do Európskeho parlamentu sú poslednými, ktoré ako zapisovateľka štátnej volebnej komisie i riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán Ministerstva vnútra (MV) SR absolvuje Eva Chmelová.

- Volebné moratórium v sobotňajších voľbách do Európskeho parlamentu (EP) na Slovensku sa predĺži minimálne o tri hodiny. Dôvodom je incident v jednej z volebných miestností v Palárikove.

- Bratislavskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri stotožnení osôb v súvislosti s prípadom krádeže v hoteli na Dulovom námestí.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová opätovne vyzvala voličov na účasť vo voľbách do europarlamentu. Urobila tak po tom, ako v sobotu odvolila v Pezinku. Predpokladá, že volebná účasť bude tento rok vyššia.

- Európska únia dnes stojí na rázcestí a musí prijať závažné rozhodnutia o svojom budúcom fungovaní. V sobotu to skonštatoval zvolený prezident Peter Pellegrini, ktorý svoj hlas v eurovoľbách odovzdal vo volebnej miestnosti v obci Králiky pri Banskej Bystrici.

- Voliť v ktorejkoľvek volebnej miestnosti na Slovensku sa dá len s vopred vybaveným hlasovacím preukazom. Počas soboty sa už vybaviť nedá.

- Hlasovanie v troch volebných okrskoch v Palárikove v okrese Nové Zámky je prerušené. Dôvodom je biely prášok, ktorý sa našiel na hlasovacích lístkoch, potvrdili členovia okresnej volebnej komisie v Nových Zámkoch. Na mieste zasahujú policajti aj hasiči.

- Aj voľby do europarlamentu sú dôležité. Uviedol to premiér Robert Fico po tom, ako v sobotu odvolil v nemocnici. Informoval o tom na sociálnej sieti.