Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína

Dolinková: Fungovanie detských pohotovostí by sa mohlo od júla skrátiť

Predseda ZMOS-u Jozef Božik zdôraznil, že konsolidácia APS sa nepáči ani ZMOS-u ani primátorom.

,aktualizované 

- Českú republiku zasiahli prívalové dažde. Voda prerušila železničnú dopravu na trati z Českých Budějovíc do Strakoníc či obmedzila dopravu na časti diaľnice D1, informuje TASR na základe portálu IDNES.cz.

- Izraelská výzva Palestínčanom, aby opustili mesto Rafah v Pásme Gazy, je nehumánna. Vyhlásil to Vysoký komisár OSN pre ľudské práva Volker Türk.

- Vstupný poplatok, ktorý Benátky zaviedli skúšobne pre jednodňových turistov, priniesol mestu za 11 dní približne 975.000 eur.

- Hokejistov Winnipegu Jets už nebude ďalej v NHL trénovať Rick Bowness. Šesťdesiatdeväťročný Kanaďan sa rozhodol skončiť s prácou trénera, ktorú vykonával 40 rokov.

- Slovensko má tretie najlepšie podmienky na pestovanie poľnohospodárskych plodín v rámci celej Európskej únie. Po stretnutí s lokálnymi poľnohospodármi v Detve to povedal minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS).

- Palestínske hnutie Hamas oznámilo, že prijalo návrh Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy.

- Železničnú dopravu v úseku Turzovka - Makov okolo 16.30 h ochromila dopravná nehoda priamo v centre Turzovky.

- Európska komisia schválila prevzatie americkej oceliarskej spoločnosti U. S. Steel japonským koncernom Nippon Steel v hodnote takmer 15 miliárd USD.

- Najmenej 59 ľudí uviazlo pod troskami rozostavanej budovy, ktorá sa v pondelok zrútila v meste George na južnom pobreží Juhoafrickej republiky (JAR).

- Česká republika si v súvislosti s kybernetickými útokmi na vládne inštitúcie a infraštruktúru predvolala ruského veľvyslanca Alexandra Zmejevského.

- Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti by sa mohli od 1. júla skrátiť z 22.00 h do 20.00 h. Zabezpečiť to má pozmeňujúci návrh zákona, ktorý predstavila ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

- Polícia upozorňuje na neprejazdný pruh na rýchlostnej ceste R1 z Trnavy smerom na Nitru, kde sa prevrátil autobus. Dopravu na mieste nehody regulujú diaľniční policajti.

- Odborné komisie by k hodnoteniu žiadostí v dotačnom programe Obnovme si svoj dom mali pristúpiť v krátkom čase.

- Británia si pripomína prvé výročie korunovácie kráľa Karola III., ktorý nastúpil na trón po smrti svojej matky Alžbety II. Pri tejto príležitosti však nie sú naplánované žiadne oficiálne podujatia, uviedla agentúra AFP.

- Poľská vláda uvítala rozhodnutie Európskej komisie o chystanom ukončení konania proti Poľsku v oblasti právneho štátu. Ten už podľa nej nie je v krajine ohrozený. TASR o tom informuje na základe agentúr AFP a PAP.

- Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR zaznamenal ráno pohyb medveďa v Očovej vo Zvolenskom okrese. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ŠOP SR Kristína Bocková s tým, že podľa videa to bola približne trojročná šelma.

- Ruský parlament opäť sprísnil kontroverzný zákon o tzv. zahraničných agentoch. Podľa schválenej novelizácie ľudia klasifikovaní ako "zahraniční agenti" nebudú mať právo kandidovať vo voľbách. TASR informuje podľa agentúry DPA a Interfax.

- Ruské ministerstvo zahraničných vecí si predvolalo britského veľvyslanca v Moskve Nigela Caseyho. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters odvolávajúcej sa na ruské médiá.

- Pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku sa v pondelok postavil Róbert L., prezývaný Kýbel, považovaný za bosa bratislavskej skupiny sýkorovcov.

- Francúzsko bude na inaugurácii ruského prezidenta Vladimira Putina zastúpené prostredníctvom svojho veľvyslanca v tejto krajine. Pre agentúru Reuters to v pondelok uviedol nemenovaný zdroj z prostredia francúzskej diplomacie, informuje TASR.