Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián

Na Bradle si uctili pamiatku tragickej smrti M. R. Štefánika

Fico vo svojom príhovore podčiarkol, že základný kameň mohyly na Bradle bol položený pred 100 rokmi.

- Na výstavbe rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca - Košické Oľšany, II. úsek, aktuálne prebiehajú práce na mostných objektoch, protihlukových stenách či oporných múroch.

- Španielsko v sobotu odsúdilo vyjadrenia argentínskej prezidentskej kancelárie, ktorá obvinila vládu v Madride z toho, že Španielom prináša "chudobu a smrť".

- Za predsedu Progresívneho Slovenska (PS) snem hnutia v Košiciach v sobotu opätovne zvolil Michala Šimečku.

- Tri telá sa našli na odľahlom mieste v mexickom štáte Baja California, v rovnakej oblasti, kde sa minulý týždeň stratili dvaja Austrálčania a jeden Američan.

- Palestínske radikálne hnutie Hamas uviedlo, že jeho delegácia odcestuje "s pozitívnym duchom" naspäť do Káhiry, kde chce obnoviť rozhovory o prímerí v Pásme Gazy v rámci najnovšieho úsilia o zastavenie takmer sedemmesačnej vojny s Izraelom.

- Švédsky hokejista Adam Engström podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Montrealom Canadiens.

- Kanadská polícia oznámila, že zadržala troch ľudí, ktorí sú občanmi Indie, v súvislosti s vlaňajšou vraždou sikhského aktivistu Hardeepa Singha Nijjara.

- Nepálsky najvyšší súd nariadil vláde, aby obmedzila počet povolení na výstup na Mount Everest a ďalšie vysoké hory.

- Americkí vojaci presunuli výstavbu plávajúceho móla, ktoré ma slúžiť na dodávky humanitárnej pomoci do Pásma Gazy, z mora neďaleko pobrežia mesta Gaza do izraelského prístavu Ašdod.

- V Spojených štátov sa uskutočnil let bojovej stíhačky F-16, ktorú neriadil pilot, ale umelá inteligencia (AI).

- Americké ministerstvo zahraničných vecí obvinilo v piatok Rusko zo série zlomyseľných kybernetických útokov proti európskym krajinám vrátane Slovenska.

- V súvislosti s reedukačnými centrami boli začaté trestné stíhania v štyroch veciach, a to pre trestnú činnosť sexuálneho násilia a zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby.

- V Česku sa na budúci týždeň začne vojenské cvičenie Severoatlantickej aliancie Immediate Response (Okamžitá odpoveď).

- Rusko bude reagovať zničujúcim odvetným úderom v prípade, že Ukrajina s podporou Západu zaútočí na Kerčský most alebo anektovaný Krymský polostrov.

- Hokejisti Slovenska nastúpili v piatok od 18.00 h na prípravný zápas pred MS proti Poľsku v bránke so Stanislavom Škorvánkom, v pozícii náhradníka bol Samuel Hlavaj.

- Lučeneckí policajti boli v stredu 1. mája privolaní do obce Panické Dravce, kde sa nachádzal päťročný chlapec pod vplyvom alkoholu.

- Ruská armáda tento rok dobyla 547 štvorcových kilometrov územia Ukrajiny.

- Vo veku 68 rokov zomrel spisovateľ, dramatik, dramaturg, režisér a člen Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Ján Uličiansky.

- Británia v piatok uvalila sankcie na dve extrémistické izraelské skupiny a štyroch jednotlivcov, ktorí sa podľa nej dopúšťajú násilia na Západnom brehu Jordánu.