Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika

Počet bombových hrozieb na školy prekročil 1300

Polícia opätovne pripomína, že šírenie bombových hrozieb môže byť posudzované ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý hrozí doživotný trest.

,aktualizované 

- Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v záverečnom prípravnom zápase pred MS s USA 2:6.

- Propalestínske demonštrácie študentov vysokých škôl, ktoré sa začali v apríli v USA, sa už rozšírili aj na prinajmenšom štyri švajčiarske univerzity.

- Americký prezident Joe Biden v utorok upozornil na nárast antisemitizmu v USA i vo svete.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili utorkový rokovací deň 12. schôdze diskusiou k vládnemu návrhu novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

- Prezidentka Zuzana Čaputová vetovala vo štvrtok novelu zákona o múzeách a galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty.

- Izraelská delegácia dorazila do egyptskej Káhiry na rokovania o prímerí v Pásme Gazy a prepustení rukojemníkov, oznámil v utorok izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

- Libanonské militantné hnutie Hizballáh v utorok uviedlo, že uskutočnilo útoky dronmi na ciele izraelskej armády na severe Izraela.

- Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na odvolanie ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD) z funkcie by sa mala konať vo štvrtok (9. 5.) podvečer o 17.30 h.

- Poľský sudca, ktorý utiekol do Bieloruska a požiadal tam údajne o azyl, mal prístup k tajným informáciám.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorkovom popoludňajšom hlasovaní odmietli návrh uznesenia k porušovaniu základných práv a slobôd osôb patriacich k rómskej národnostnej menšine.

- Generálny tajomník OSN António Guterres vyzval v utorok Izrael na okamžité znovuotvorenie hraničných priechodov do Pásma Gazy a zastavenie všetkej eskalácie.

- Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok zagratulovala víťazom novinárskej súťaže Štúrovo pero.

- O návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS) z funkcie bude Národná rada (NR) SR rokovať v piatok (10. 5.) ráno.

- Polícia doposiaľ v utorok eviduje celkovo 1323 bombových hrozieb na školy. Informovala o tom na sociálnej sieti.

- Približne 100 propalestínskych aktivistov dočasne obsadilo priestranstvo pred Slobodnou univerzitou v Berlíne (FU Berlin).

- Šéf Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Rafael Grossi vyzval v utorok Irán na prijatie konkrétnych opatrení, ktoré pomôžu posilniť spoluprácu v oblasti iránskeho jadrového programu.

- Francúzsky prezident Emmanuel Macron v utorok čínskeho lídra Si Ťin-pchinga pohostil pri obci Bagnere-de-Bigorre v Pyrenejach, ktoré v detstve často navštevoval.

- Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizoval, že bude iniciovať čo najprísnejšie opatrenia a tresty pre páchateľov, ktorí nahlasujú falošné bombové útoky. Uviedol to na sociálnej sieti.

- SaS nepodporí navrhované zmeny vo fungovaní detských ambulantných pohotovostných služieb. Strana síce v mnohých prípadoch súhlasí so skrátením ich fungovania, považuje za dôležité spolu s tým zaviesť aj poplatky za zneužívanie urgentov.

- Prešovský samosprávny kraj zaevidoval vyhrážky bombovým útokom na 21 školách vo svojej pôsobnosti. Konkrétne išlo o školy v Snine, Bardejove, Prešove, Lipanoch, Humennom, Čaklove, Medzilaborciach, Sabinove, Poprade, Starej Ľubovni a Kežmarku.