Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Premiérov stav je naďalej vážny, ale nateraz stabilizovaný

Fica vážne postrelil 71-ročný muž po stredajšom (15. 5.) výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej.

,aktualizované 

- Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prerušil trestné stíhanie v korupčnej kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. Piatkový (24. 5.) termín hlavného pojednávania na banskobystrickom pracovisku ŠTS je preto zrušený.

- Najmenej šesť ľudí zahynulo a 16 utrpelo zranenia podľa predbežných údajov v dôsledku štvrtkového ostreľovania ukrajinského mesta Charkov ruskými silami. Na platforme Telegram to podľa agentúry Reuters oznámil gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov.

- Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť zvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu v súvislosti so správou o úmrtí jeho otca. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

- Slovenský hokejista Tomáš Záborský bude v novej sezóne pôsobiť v HK Dukla Trenčín. S účastníkom Tipos extraligy podpísal ročný kontrakt.

- Filozofická fakulta Univerzity Karlovej (FF UK) v Prahe v piatok sprístupní pietne priestory na štvrtom poschodí, kde vlani v decembri strelec zabil 13 ľudí a ďalšia obeť neskôr zomrela v nemocnici.

- Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po minulotýždňovom útoku je vážny, ale nateraz stabilizovaný. Štvrtkové lekárske konzílium potvrdilo doposiaľ zvolený postup jeho liečby. TASR o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.

- V bránke slovenského tímu bude v dnešnom štvrťfinálovom zápase proti Kanade (od 16.20 h) Samuel Hlavaj, pred ktorým bude s najväčšou pravdepodobnosťou 13 útočníkov a 7 obrancov. Po dopoludňajšom rozkorčuľovaní to uviedol asistent trénera Ján Pardavý.

- Slovenský hokejový reprezentant Martin Pospíšil nemusí podstúpiť operačný zákrok po zranení, ktoré utrpel v záverečnom stretnutí B-skupiny MS proti Švédsku.

- Pri dopravnej nehode v okrese Levice prišiel o život 55-ročný muž. Nehoda sa stala v nočných hodinách v Pohronskom Ruskove na Hlavnej ulici, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

- Zavedenie ciel na dovoz čínskych elektromobilov zo strany EÚ by pravdepodobne vyvolalo odvetu Číny, ktorá by poškodila aj slovenský automobilový priemysel. Vo štvrtok na to upozornil riaditeľ Slovenskej asociácie pre elektromobilitu.

- Bratislavská polícia udelila pokutu 30-ročnému vodičovi, ktorému na Saratovskej ulici v Dúbravke namerala rýchlosť 106 kilometrov za hodinu. Bratislavská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

- Pred senátom Mestského súdu Bratislava I pokračuje súdny proces s Ladislavom B. a ďalšími tromi spoluobžalovanými v kauze Bonaparte. Na hlavné pojednávanie sa osobne nedostavil ani jeden z obžalovaných, súhlasili s konaním v ich neprítomnosti.

- Kenský horolezec zahynul pri výstupe na Mount Everest. Sprevádzal ho nepálsky šerpa, ktorý je naďalej nezvestný, informoval vo štvrtok predstaviteľ miestneho oddelenia turizmu.

- V byte na Ulici T. Vansovej v Trenčíne vybuchla v stredu popoludní elektrická kolobežka. Následne vznikol požiar. Na mieste zasahovalo deväť profesionálnych hasičov so štyrmi kusmi techniky.

- Primátor Kysuckého Nového Mesta Marián Mihalda navrhol mestskému zastupiteľstvu zníženie svojho mesačného platu o 1200 eur. Mestskí poslanci na stredajšom (22. 5.) rokovaní jeho návrh schválili, a tak Mihaldov aktuálny mesačný plat poklesne od 1. júna na 4822 eur.

- V prípade nezákonného odpočúvania na poľovníckej chate navrhol vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) podanie obžaloby na policajta M. J. Obvinený je zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Spis je už v rukách dozor vykonávajúceho prokurátora.

- V niektorých okresoch Banskobystrického kraja aj v Poprade treba vo štvrtok ráno počítať s hmlou. Od 10.00 h hrozia najmä na východe, miestami aj na strednom Slovensku, búrky.

- Päť obetí a najmenej 35 zranených si vyžiadalo utorkové tornádo v americkom štáte Iowa. Oznámili to v noci na štvrtok miestne úrady, píše TASR na základe správy agentúry AP.

- Hokejisti Floridy Panthers vstúpili úspešne do finále Východnej konferencie zámorskej NHL. V prvom stretnutí série zvíťazili na ľade New Yorku Rangers 3:0.