Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

Šutaj Eštok: Návrhy v rámci tzv. lex atentátu nebudú kontroverzné

Šutaj Eštok v relácii apeloval na zastavenie šírenia nenávisti.

- Na leteckom podujatí na juhu Portugalska sa v nedeľu vo vzduchu zrazili dve akrobatické lietadlá.

- Bývalý iránsky prezident Mahmúd Ahmadínežád v nedeľu zaregistroval svoju kandidatúru v prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia v júni.

- Ukrajina v nedeľu zaviedla núdzové prerušenie dodávok dodávok elektrickej energie vo väčšine krajiny; deň po tom, ako Rusko spustilo rozsiahle útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru

- Jednu obeť a 26 zranených si vyžiadala v noci na nedeľu streľba na ulici v meste Akron v americkom štáte Ohio.

- Niekoľko zranených si mala vyžiadať dopravná nehoda viacerých áut v Jablonove nad Turňou v okrese Rožňava. Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) na sociálnej sieti

- Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány postúpil do finále na pretekoch Svetového pohára v Mníchove v disciplíne vzduchová puška 10 m.

- Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) trvá na potrebe zmien zákonov v legislatívnej oblasti. Naznačil aj zmeny v súvislosti s právom na ochranu osobnosti pri politikoch.

- Jedna osoba zahynula a ďalších osem utrpelo zranenia pri zrútení obytnej budovy v tureckom meste Istanbul. Uviedol to miestny predstaviteľ.

- Indonézska sopka Ibu na ostrove Halmahera v provincii Severné Moluky opäť vybuchla a vychrlila stĺp hustého sivého popola do výšky 7. 000 metrov.

- Na Staromestskom námestí v Prahe došlo v sobotu ku stretu medzi dobrovoľníkmi, ktorí pri stánku vyberali peniaze pre Ukrajinu a rusky hovoriacimi cudzincami.

- Slovenská reprezentantka v boxe Jessica Triebeľová si vybojovala účasť na OH v Paríži. Dosiahla ju triumfom nad Emilie Sonvicovou z Francúzska vo štvrťfinále v kategórii do 66 kg na svetovej olympijskej kvalifikácii v thajskom Bangkoku.

- Bývalému majstrovi sveta v šachu Garrimu Kasparovovi, ktorý pred desiatimi rokmi utiekol z Ruska zo strachu pred trestným stíhaním, hrozí vo vlasti ďalšie trestné stíhanie za porušenie zákona o tzv. zahraničných agentoch.

- Severná Kórea obnovila vypúšťanie balónov s odpadkami smerom do vzdušného priestoru Južnej Kórey. Počas tejto noci ich bolo identifikovaných asi 600, pričom vypúšťaných ich bolo 20 až 50 za hodinu.

- Čile sa pripojilo k skupine štátov, ktoré podporujú žalobu proti Izraelu, ktorá bola vlani podaná na Medzinárodnom súdnom dvore (MSD).

- Dvaja krajne pravicoví izraelskí ministri pohrozili odchodom z vlády, ak kabinet premiéra Benjamina Netanjahua pokročí vo finalizácii dohody o prepustení rukojemníkov.

- Vo veku 84 rokov zomrel ruský polárnik a poslanec Štátnej dumy Artur Čilingarov, informovala v sobotu agentúra Reuters s odvolaním sa na tlačovú službu dolnej komory ruského parlamentu.

- Čínska sonda úspešne pristála na odvrátenej strane Mesiaca. Správu o tom TASR v nedeľu prebrala z agentúry AFP, ktorá sa odvolala na čínske štátne médiá.

- Futbalisti Realu Madrid triumfovali v Lige majstrov. V sobotňajšom finále na štadióne Wembley v Londýne zdolali Borussiu Dortmund 2:0 a zaznamenali 15. titul v najprestížnejšej klubovej súťaži, čím vylepšili svoj vlastný rekord. Víťazný gól strelil Dani Carvajal.