Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

VIDEO: DUNAJ STÚPA: Očakáva sa vybreženie koryta Karloveského ramena

V Bratislave sa očakáva druhý stupeň povodňovej aktivity, v Devíne na hranici druhého stupňa.

,aktualizované 

- V rámci prípravy na voľby do Európskeho parlamentu (EP) zrealizoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR tri úspešné skúšky spracovania výsledkov volieb.

- Niekoľko stoviek farmárov z viacerých európskych krajín prišlo v utorok ráno na svojich traktoroch do Bruselu, aby demonštrovali proti environmentálnym požiadavkám spoločnej poľnohospodárskej politiky.

- Belgičanov čaká v nedeľu 9. júna trojité hlasovanie. Vyberať budú zástupcov do regionálnych zastúpení, federálneho parlamentu a tiež Európskeho parlamentu.

- Bez toho, aby bolo Slovensko uplynulých 20 rokov súčasťou Európskej únie (EÚ), by sme na tom boli horšie.

- Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) v stredu (5. 6.) požiada vládu o dodatočné zdroje na výstavbu novej Univerzitnej nemocnice sv. Martina.

- Nepríjemnú situáciu v dôsledku konzumácie alkoholu inou osobou zažila v Česku za posledný rok viac než polovica dospievajúcich.

- Najmenej 26 obetí a 42 zranených si na Srí Lanke vyžiadali povodne a zosuvy pôdy spôsobené monzúnovými dažďami.

- Česko sa závislosti od ruskej ropy zbaví najneskôr do polovice budúceho roka. Termín záleží na dokončení rozšírenia Transalpínskeho ropovodu (TAL).

- Jarná výsadba stromčekov spoločne so žiakmi základných škôl (ZŠ) je len jednou z množstva aktivít, ktorej sa venujú zamestnanci Mestských lesov Banská Bystrica v rámci lesnej pedagogiky.

- Begoa Gómez, manželka španielskeho premiéra Pedra Sáncheza , bude na súde vypovedať v rámci vyšetrovania zneužitia vplyvu a korupcie, ktoré sa majú týkať jej obchodných väzieb.

- Tlak migrantov na poľsko-bieloruskej hranici sa od minulého roka zdvojnásobil, povedal v utorok poľský minister vnútra Tomasz Siemoniak.

- Južná Kórea bude poskytovať viac rozvojovej pomoci Afrike a posilní vzájomnú spoluprácu v oblasti kritických nerastných surovín a technológií.

- Kandidatúru Naréndru Módího na funkciu predsedu indickej vlády podporili v utorok dvaja kľúčoví členovia koalície Národná demokratická aliancia (NDA) vedenej Módího nacionalistickou Indickou ľudovou stranou (BJP), informovala v utorok agentúra Reuters.

- Vojenskí inštruktori zo západu, ktorí cvičia ukrajinských vojakov na Ukrajine, nemajú "imunitu" voči ruským úderom, uviedol v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

- Voličská podpora krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) pred voľbami do Európskeho parlamentu naďalej klesá.

- Silné dažde zaplavili v utorok v juhopoľskom meste Krakov a okolitých mestách a obciach ulice, parkoviská aj pivnice, uviedol hovorca hasičského zboru Malopoľského vojvodstva Hubert Cieply.

- Miestnu komunikáciu k domu smútku v obci Hubová v okrese Ružomberok rozšírili, pribudli aj nové parkovacie miesta.

- V posledný májový deň ukončila svoju činnosť Pošta Banská Bystrica 8, ktorá sa nachádzala v centre mesta.

- Dočasný iránsky minister zahraničných vecí Alí Bágherí v utorok rokoval so šéfom Hizballáhu Hasanom Nasralláhom o "navrhovaných riešeniach" na ukončenie vojny v Pásme Gazy, uviedla libanonská militantná skupina podporovaná Iránom.

- Skatepark pod mostom na Moskovskej triede v košickej mestskej časti (MČ) Sídlisko KVP môže verejnosť oficiálne užívať od utorka.